Meepakkers korting tot 50%
Stijlvolle kerstoutfitsStijlvolle kerstoutfits

Stijlvolle kerst outfits voor heren 

Cadeautjes staan onder de sierlijk uitgedoste boom, kerstkaarten overgedragen aan de oranje hoekbewakers, vrienden en familie ingedeeld in de daarvoor meest geschikt geachte tijdsblokken. Jij bent helemaal voor kerst. Tijd om de laatste horde te nemen, namelijk wat je gaat dragen deze dagen. Je kunt natuurlijk je ouwe kloffie nog een laatste rondje geven, maar kerst is eigenlijk een gelegenheid die een nieuwe outfit verdiend.

Het einde van december verdient een speciaal plekje in onze garderobe. De vrolijke kersttrui voor de vrijdagmiddagborrel op kantoor, een knusse pyjama voor de met mimosa’s verrijkte brunch, je beste pak met stijlvolle stropdas voor het restaurant en de comfortabele broek met elastieken band voor wanneer alles achter de rug is. Heb jij al je kerst outfits al geregeld? Lees even mee voor handige tips en flinke dosis inspiratie om zelf de meest stijlvolle kerst outfits samen te stellen. Ho-ho-ho, let’s go!  


Waar kun je het beste rekening mee houden?  

Bij het kiezen van welke outfit je met kerstmis wil dragen, is het raadzaam om eerst even na te denken over een drietal zaken:  

Dresscode feestjeDresscode feestje

1. Dresscode van de gelegenheid

Waar je bij een familiaire brunch nog prima deelneemt in je favoriete hoodie, zul je in een restaurant lichtelijk uit de toom vallen wanneer je de keuze maakt je colbert in de kledingkast achter te laten.

Comfortabele kledingComfortabele kleding

2. Comfort

Stevige tafelsessies zijn topsport en daar wil je op gekleed zijn. Je wil niet halverwege de kalkoen tot de conclusie komen dat de zorgvuldig geselecteerde pantalon eigenlijk een maatje te ambitieus was in de tailleband.

gezelschapgezelschap

3. Het gezelschap

Dit is een factor die vaak wordt onderschat. Vriendelijke familieleden kunnen met goedbedoelde opmerkingen als: “Het is zo leuk dat het jou niet kan schelen wat je aandoet met kerst” of “Jij draagt lekker altijd hetzelfde” vlijmscherp uit de hoek komen. Voorkom existentiële overpeinzingen tijdens de koffie door je voor te bereiden.   


Welke outfit met kerst?

Okay, alle factoren om rekening mee te houden zijn gewogen. Tijd om naar de kern van deze blog te gaan met de nodige kerst outfit inspiratie. De laatste jaren is er een wirwar ontstaan van bijzondere dresscodes die uiteindelijk op drie verschillende stijlen uitkomen: formeel, casual of precies daar tussenin. We zullen per stijl behandelen welke outfit wij het best geschikt achten. 


"Na twee jaren van kerst in kleine kring, is 2022 het jaar om weer eens flink uit te pakken. "

De formele outfit voor kerstmis 

Na twee jaren van kerst in kleine kring, is 2022 het jaar om weer eens flink uit te pakken. De eerste kerst bij je schoonfamilie, het restaurant waarvoor je al zes maanden geleden een reservering hebt gemaakt of de prachtige mis in de kerk. Er zijn een scala aan gelegenheden waar een formele kerst outfit niet alleen gewenst is, maar ook voor het bijbehorende stukje extra zelfvertrouwen zorgt. Start je outfit met een donker gekleurd pak. Blauw, grijs of groen zijn goede opties. Kies voor hoog contrast met een wit overhemd en voeg een gekleurde das en pochet toe, het is immers een vrolijke gelegenheid. Poets je nette schoenen nog even de dag voor kerst, zodat die niet uit de toom vallen.  


Je outfit voor casual kerstdagen

De laatste dagen van december zijn niet alleen vrolijke dagen, maar ook de dagen waarin de werkdruk afneemt en de wereld eventjes tot stilstand lijkt te komen staan. Een welverdiende vakantie gevuld met top 2000 muziek, het laatste seizoen van je favoriete serie of kwalitatieve tijd met de familie. Een periode waarin knusheid het wint van stijlvol zijn. Warme tinten zijn wat we hiervoor aanraden. Bruin en beige om precies te zijn. Benaderbare kleuren met een hoog knuffelgehalte. Bruin vest met een off-white merinowollen coltrui op een corduroy chino is het recept voor jouw casual kerst oufit – eenmaal daags innemen. 


De middenweg met een van alle markten thuis kerst outfit

De kerstdagen vergen planning. Je wil overal bij zijn en nog belangrijker, niemand tekort doen. Tijdens de brunch bij je schoonouders kijk je uit het raam weg over de Noordoostpolder, terwijl je ’s avonds voor het diner met vrienden naar hartje Maastricht bent gependeld. Je zoekt een kerst outfit die van alle markten thuis is. Gelukkig is er een handige trend waar je op kunt vertrouwen, die jou een stijlvolle outfit biedt die van alle markten thuis is: het overshirt. Een blauw exemplaar, tonaal gecombineerd met een dunne effen trui, een donkere chino en nette instappers creëert een outfit waar je op iedere denkbare kerstgelegenheid complimenten mee oogst. Goed om jezelf als kerstcadeau op te trakteren. 


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.