Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
gale outfit gale outfit

Wat draag je naar een gala? – Onze gala outfit inspiratie  

Een gala is een van de meest formele evenementen waar je naartoe kunt gaan. Het is een avond vol glamour en elegantie, waar je je best moet doen om er op je best uit te zien. Maar wat draag je naar een gala? In deze blog geven we je enkele tips voor de perfecte gala outfit.

 


De black tie gala outfit 

De eerste regel van black tie is: je moet je opdoffen. Als de uitnodiging zegt "black tie optioneel", dan is dat eigenlijk niet zo. 

De tweede regel is: huur geen smoking. Ten eerste is het uiteindelijk een valse besparing. Wanneer je een smoking koopt, gaat het een minstens een decennium mee, dus zelfs als je het maar een paar keer per jaar draagtzul je hier veel plezier aan beleven.

Maar bedenk ook dat de gelegenheden waarbij je een smoking moet dragen, onvermijdelijk speciale gelegenheden zijn waarbij foto's worden genomen en je er op je best uit wilt zien. Wat je niet wilt dragen, is een slecht passend pak dat de bedwelmende geur afgeeft van mottenballen en de vorige huurder.

gala outfit man black tiegala outfit man black tie

"Bij een summer chic bruiloft outfit gaat het vooral om het kleurenpalet waaruit je kiest."

Het alternatief op black tie. 

gala outfit mangala outfit man

Is er geen duidelijke black tie dresscode maar wil je toch goed ten tonele verschijnen? Dan is een donker pak met een wit overhemd en goed gekozen das of strik een keurig alternatief als gala outfit. 

Zorg ook hier dat je het pak goed past en stem de de accessoires af op de gelegenheid en op de outfit van je partner. Houdt de schoenen rustig en kies voor een net paar zwarte oxfords. 

Het dragen van felle kleuren en drukke prints is not done op een gala. Kies daarom altijd voor een donker pak, ook in de zomer! Donkerblauw, antraciet of bordeaux doen het altijd goed. 

Wist je dat je volgens de etiquetten geen horloge hoort te dragen bij je gala outfit? Want immers:  "Gezelligheid kent geen tijd". 

 

 


Je gala outfit voor het examengala

eindexamen gala outfiteindexamen gala outfit

We begrijpen dat het examengala een van de belangrijkste avonden van jouw leven is. De keuze van je examengala outfit speelt een belangrijke rol in het vervullen van deze verwachting. Laat dat geleende 'nét niet pak' van die oom of neef dus lekker in de kast hangen en maak indruk op je date en op je vrienden met een mooi pak das past bij je leeftijd en persoonlijke stijl.

De meeste gala's hanteren geen strenge black tie dresscode en er mag dan ook afgeweken worden van de klassieke zwart/wit look.  Zo kom je prima weg met zachte pasteltintenten en sportieve stoffen als jersey en linnen. De trend van dit seizoen voor eindexamen gala's? Het sneaker suit. Gemaakt van comfortabel stretch materiaal wat heerlijk comfortabel draagt en zorgt voor een sportieve uitstraling. 

Bij een sneaker suit draag je uiteraard een paar sneakers. Maar laat je nieuwe Jordan's voor deze gelegenheid lekker thuis. Kies een elegante, rustige sneaker in een effen kleur zoals wit of zwart.

Om je eindexamen outfit een chique finishing touch  te geven draag je een contrasterend pochet (dat doekje in je borstzak) én, natuurlijk: een strik.


Resume

Het juist dragen van een gala outfit is een kunst op zich. Het vraagt om de juiste combinatie van kleding, accessoires en schoenen. Als laatste geven we je nog enkele expert tips voor het dragen van een gala outfit, zodat je zelfverzekerd en stijlvol op het evenement kunt verschijnen.

kerst gala outfitkerst gala outfit
  • Kies voor een smoking of donker pak. Dit is de meest formele optie en past het beste bij een gala.
  • Zorg ervoor dat je outfit goed past. Laat je smoking of pak op maat vermaken en pas het regelmatig om te zorgen dat het nog steeds goed zit.
  • Draag een wit overhemd. Dit past het beste bij een gala outfit en zorgt voor een strakke en formele uitstraling.
  • Investeer in een goede vlinderdas. Kies voor een zwarte vlinderdas van zijde en zorg ervoor dat deze goed gestrikt is.
  • Kies voor zwarte leren schoenen. Deze zijn het meest geschikt bij een gala outfit en zorgen voor een stijlvolle uitstraling.
  • Gebruik manchetknopen. Deze voegen een extra touch of elegance toe aan je outfit.
  • Zorg voor een nette en verzorgde uitstraling. Dit betekent dat je haar en baard verzorgd moeten zijn en dat je nagels schoon en kortgeknipt zijn.
  • Voeg een pochet toe aan je outfit. Dit kan een leuk detail zijn om je outfit iets extra's te geven.
  • Houd het simpel. Een black tie outfit moet strak en simpel zijn. Vermijd te veel accessoires en drukke patronen.

 


Veelgestelde vragen over Gala Outfits voor heren

Wat is een gala outfit?

Een gala outfit is een formele dresscode voor mannen en bestaat uit een zwarte smoking, een wit overhemd, een zwarte vlinderdas en zwarte schoenen. Een optionele dresscode voor Black Tie is een rokkostuum. Dit bestaat uit een zwart jasje met lange panden, een wit overhemd met opstaande boord, een witte vlinderdas, een zwarte broek met dubbele bandplooi en zwarte schoenen.

Hoe draag je een gala outfit voor mannen?

Begin met een zwarte smoking of rokkostuum. Combineer dit met een wit overhemd en een zwarte vlinderdas. Zorg ervoor dat de vlinderdas goed gestrikt is en dat de uiteinden even lang zijn. De broek moet aangesloten zitten, maar niet te strak. En vergeet niet om zwarte sokken en schoenen te dragen.

Welk pak draag je naar een gala?

Bij een gala is een gala outfit gepast. Kies voor een zwarte smoking of een donker pak en combineer dit met een wit overhemd en zwarte schoenen. Een vlinderdas is hierbij een vereiste.

Wat draag je naar een kerstgala als man?

Bij een kerstgala mag je iets meer uitpakken. Kies voor een zwarte smoking of een rood fluwelen jasje in combinatie met een wit overhemd en een zwarte vlinderdas. Je kunt ook kiezen voor een kerstachtige kleur zoals groen of rood voor je vlinderdas. Combineer dit met zwarte schoenen.

Welke schoenen draag je bij een gala outfit voor heren?

Bij een gala outfit zijn zwarte schoenen verplicht. Kies voor nette, gepoetste schoenen zonder al te veel versiering. Oxfords of derby's zijn een goede keuze.

Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.


Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.