Meepakkers korting tot 50%

Petten

Vind de pet die past bij jouw persoonlijke stijl. Fraaie opties staan voor je klaar.

Filteren
Selectie verfijnen
Maat
 1. 1
 2. 1
 3. 18
 4. 17
 5. 17
 6. 14
 7. 13
 8. 4
 9. 4
 10. 42
Merk
 1. 13
 2. 2
 3. 16
 4. 24
 5. 4
 6. 5
 7. 2
 8. 3
 9. 1
 10. 1
 11. 2
Kleur
Prijs
€ 4,00 € 80,00
€ 4,00 € 80,00
Meepakkers
 1. 5
Dessin
 1. 12
 2. 27
 3. 1
 4. 19
 5. 4
Materiaal i
 1. 17
 2. 7
 3. 2
 4. 45
 5. 17
 6. 20
Meer tonen Minder tonen
Duurzaam
 1. 1

73 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 4
Van hoog naar laag sorteren

73 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 4
Van hoog naar laag sorteren

Het afgelopen decennium zijn er steeds meer plekken bijgekomen waar hem gewoon op kunt houden. Waar je je vroeger bij binnenkomst zo spoedig mogelijk van zowel jas als hoofddeksel ontdeed, blijft de pet voor heren nu vaker als een accessoire op het hoofd prijken. Eigenlijk is dat zo gek nog niet, want de ruimte boven je haardos is een goede plek voor een extra toevoeging van kleur die outfits naar een hoger niveau kan tillen. Dus weer of geen weer, stijlvol bij je nette pak of als functionele zonnewering in de zomer: een heren pet mag niet meer ontbreken in je kledingkast!

Petten voor heren om uit te kiezen

Ben je in de markt om een nieuwe pet te shoppen? Dan doe je er goed aan om eerst te kijken naar de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn. Hoewel alle petten zijn voorzien van een flap aan de voorkant, kunnen de soorten nogal afwijken. Flatcaps doen hun naam eer aan en hebben geen bolling rond het hoofd. Baseball petten hebben een platte flap, terwijl de zogenoemde dad caps juist een ronde flap hebben. Met de flap van de pet kun je inspelen op de vorm van je gezicht, dat ziet er altijd goed en natuurlijk uit!

Welke kleur pet staat het best?

De kleur pet die je het best staat is afhankelijk van de kleuren die je in en rondom je gezicht hebt; je huidtint en haarkleur zijn daarin belangrijk. Heb jij een hoog contrast haar ten opzichte van je gezicht; dat wil zeggen lichte huid en donker haar (of andersom): dan staat een hoog contrast je beter. Een felgekleurde pet zal dan ook goed staan. Het tegenovergestelde werkt ook. Heb je een laag contrast tussen je haar en huid, bijvoorbeeld bruin en bruin? Dan kun je het best een kleur pet kiezen die dicht bij één van de twee kleuren ligt. Zo gebruik je de kracht die je van nature hebt om de juiste pet te kiezen!

Combineren van een pet met je outfit

Een goedgekozen pet doet één van twee dingen. Als eerste kun je een extra kleur toevoegen aan een ensemble. Kies hiervoor een set kleuren die van zichtzelf al complementair is aan elkaar. Blauwe outfit met oranje pet of een grijze outfit met een zwarte pet zijn goede voorbeelden van stijlvolle matches. De tweede optie is om met de pet een kleur te accentueren die al in je outfit voorbij komt. Denk hierbij aan het combineren van groene schoenen met een groene pet. Je kunt ook voor een subtieler detail kiezen en dat terug laten komen; de kleur van een accessoires als je horloge of armband.

Ga je voor een pet met of zonder logo?

Met de revival van de jaren ’00 komen de logo’s ook weer terug in het straatbeeld. Waar het de laatste jaren not-done was om een pet met logo te dragen, geeft de stijlpolitie momenteel weer akkoord op deze trend. G-star, Tommy Hilfiger en Björn Borg hebben deze in het assortiment terwijl je bij Barts en Fiebig terecht kunt voor een pet zonder logo. Ons advies is gewoon te kiezen wat het best bij jou past!

Tip tegen de kou of de zon: draag een pet

Wanneer het kwik daalt en de dagen korter worden, kan het bijzonder comfortabel zijn om je hoofd tegen kou te beschermen met een fijne pet. Hier zijn speciale uitvoeringen voor in bijvoorbeeld corduroy of met petten met wol, maar eigenlijk doet ieder exemplaar wat hij zou moeten doen: je hoofd comfortabel warm houden. Dit is zeker een aanrader voor mannen met een dunner wordende haardos. Hetzelfde trucje werkt bij hoge tempraturen voor de brandende zon. Een laagje tussen jou en hetgeen dat het dichts bij de zon staat (je hoofd), biedt een aangename verkoelende factor.