Er goed uitzien in een beige trouwpakEr goed uitzien in een beige trouwpak

Waarom het nu tijd is voor een groen trouwpak  

We nemen je even mee de geschiedenis in, die is namelijk bezaaid met mannen die groen dragen in de vorm van bladeren of gewaden. Denk aan het vijgenblad uit de rijke Romeinse cultuur, de groene overal in het beroemde zelfportret van Vincent van Gogh of Adam & Eva die veelvuldig worden afgebeeld in een bladerdek. 

We spoelen door naar 2023. Gelukkig voor jou zijn de hedendaagse interpretaties van een groene outfit ietwat praktischer. Een trouwpakken trend die we de laatste jaren steeds terug zien is het groene trouwpak. En dat is eigenlijk helemaal niet gek, want groen is een hele flatterende kleur die veelal fantastisch staat in combinatie met de groene achtergrond van bomen of gras. Een groen trouwpak is daarmee perfect voor landelijke of bosrijke thema's.

Groen is de kleur van moeder natuur die wordt geassocieerd met vruchtbare grond (en van de Amerikaanse dollar). De betekenissen van de kleur groen zijn zo breed als de mogelijke tinten, strekkend van lichtgroene pastel tot olijfgroene trouwpakken. Want dat is de kracht van groen: je kunt er de show in stelen, maar het ook subtiel laten opgaan in de omgeving.  


Met de seizoenen meebewegen in een lichtgroen trouwpak 

Kleuren in de kleding veranderen, net als de natuur, met de seizoenen mee. Dit wil niet zeggen dat je in de zomer geen donkergroen kunt dragen, maar het mooiste is om het kleurpalet van je kleding aan te passen op de kleuren om je heen. Donkere kleuren absorberen, lichte kleuren reflecteren” is een handig ezelsbruggetje die ervoor kan zorgen dat je met de kleuren van je kleding inspeelt op de tijd van het jaar.

Valt je bruiloft in de doorgaans zonovergoten zomer of het vrolijke voorjaar dan is een lichtgroen trouwpak de ideale manier om in te spelen op hoge tempraturen en de kleuren in je omgeving. Bijkomstig voordeel is dat het frisse effect bijzonder in het oog springt (en vaak leuk staat).  

Tips voor het stijlen van een lichtgroen trouwpak? De kracht zit hem in de fijne lichte kleur en accessoires moeten daar dienend aan zijn. Ga voor een lichtbeige stropdas, een suéde trouwschoen en een helder wit hemd; dan zul je het maximale uit je lichtgroene trouwpak halen! 


"Ga je een groen trouwpak shoppen? Kijk dan goed naar de opbouw van de stof."

De show stelen in een felgroen trouwpak

Er is niets mis met behouden kleuren, maar het is een feit dat felle kleuren de meeste aandacht opeisen. En op de dag die voor vijftig procent in het teken van jou staat, mag je natuurlijk flink uitpakken: en dat kan met een felgroen trouwpak.

Een van de tofste manieren om een groen trouwpak te dragen is door voor een felle tint in hoog contrast te combineren. Hoe groter het verschil, hoe meer beide kleuren zullen opvallen en hoe stoerder je outfit eruit zal zien. Denk hierbij aan een felgroen trouwpak met witte sneakers (eventueel van het merk met de groene krokodil als leuke knipoog), een witte stropdas en een wit overhemd. Dat wordt gegarandeerd complimentjes oogsten na de plechtigheid! 


Stijlvol in een donkergroen trouwpak  

Met zoveel variaties groen om uit te kiezen, kan het ook een benadering zijn om de groene tint te kiezen die het best bij jou of de dresscode past. Donkere, gedempte tinten zoals olijf of donkergroen zijn de meest formele exemplaren van het groene trouwpak. Donkere kleuren zijn binnen de herenmode bijna altijd de meest formele (denk zwarte smokings en antraciet pakken).  Met een donkergroen trouwpak weet je dus zeker dat je keuze goed in de smaak valt. 

Een fraai donkergroen trouwkostuum nodigt uit om een stijlvolle combinatie te maken met een donkerbruine gespschoen, een ecru trouwoverhemd en een ecru trouwdas.  


Extra stijltip voor je groene trouwpak

Het startpunt van een stijlvol gecombineerd groen trouwpak is de kleuren waarmee je de verdere aankleding doet. Daar geven we graag een extra tip over. Als je goed naar de kleur van kledingstukken kijkt, zul je zien dat deze soms niet helemaal effen zijn. Vaak is de kleur van kleding een combinatie van schering en inslag, twee tinten draad die door elkaar geweven worden en dat zorgt voor een subtiele structuur en een fraaie diepgang in de kleur. Bijkomend voordeel is dat de kleur zich hierdoor eenvoudig laat combineren.  

Ga je een groen trouwpak shoppen? Kijk dan goed naar de opbouw van de stof, de tinten waarmee het geweven is geven vaak hints naar de verdere aankleding. Is een van de kleuren bijvoorbeeld lichtgrijs? Dan kun je perfect een setje lichtgrijze schoenen of een grijze das dragen! Afgebeeld Jac Hensen trouwpak heeft dat bijvoorbeeld. 


"Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak!"

Lees meer artikelen

Groen trouwpakGroen trouwpak

Waarom je nu een groen trouwpak moet kopen

Een trouwpakken trend die we de laatste jaren steeds terug zien is het groene trouwpak.

Blauw trouwpak kopenBlauw trouwpak kopen

Er goed uitzien in een blauw trouwpak 

Het maakt niet uit naar welke blauwtint je voorkeur uit gaat, het gaat erom hoe je hem draagt. 

Beige trouwpak kopenBeige trouwpak kopen

Het beige trouwpak - stijltips

In deze blog geven we je alle informatie, handige stijltips en fijne voorbeelden die jij nodig hebt om het perfecte beige trouwpak te scoren.