Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

Er goed uitzien in een blauw trouwpak – inclusief stijltips

Azuur, Delfts, Indigo, Kobalt, Koningsblauw en Navy. Dat je de keuze voor de belangrijke dag beperkt tot de kleur blauw, wil nog niet zeggen dat je klaar bent met je beslissingsproces. Het maakt niet uit naar welke tint je voorkeur uit gaat, het gaat erom hoe je hem draagt. Daarom hebben we deze gids samengesteld met de beste tinten blauw die jij kunt kiezen voor je trouwpak.

Laten we bij het begin beginnen. Blauw is een traditionele mannelijke kleur en heeft altijd centraal gestaan in de herenmode. Denk hierbij aan het marineblauw dat zijn naam dankt aan, je raadt het al, de marine. Donkere tinten blauw worden geassocieerd met formaliteit, waar bontere tinten als kobalt en koningsblauw een levendiger alternatief bieden dat zich perfect leent voor een vrolijke inslag. We behandelen van de beschikbare tinten van licht naar donker.  


Het verzachtende effect van een lichtblauw trouwpak 

Pasteltinten zijn dit trouwseizoen dusdanig populair dat we ze ook behandeld hebben in onze blog met “trouwpakken trends voor 2023”. Ben je op zoek naar een outfit om je bruiloft een trendy tintje te geven? Dan is dit lichtblauwe trouwpak van Digel precies wat je zoekt. De lichtgewicht stof heeft een subtiele glans die het pak een rijke uitstraling geeft.

Mocht je advies willen inwinnen over de verdere styling van het lichtblauwe trouwpak dan raden we een paar donkerblauwe instappers in combinatie met een wit trouwoverhemd en off-white stropdas. Laat het lichtblauwe trouwpak de show stelen!


"Zomerse lichtblauwtinten die je doen verlangen naar een glas prosecco."

Een streepje voor met je blauwe  trouwpak

Dat mannen er goed uitzien in een pak hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen, maar het perfecte pak uitkiezen kan wonderen doen voor je postuur. Patronen en wevingen hebben eenfunctie binnen de herenmode, zo ook de streep. Een gestreept trouwpak heeft een positief effect doordat de verticale lijnen de lengte van je postuur benadrukken.

Ook met deze variant van het blauwe trouwpak, adviseren we je graag over de verdere aankleding; combineer hem met een setje hagelwitte sneakers, een wit overhemd en voeg een felle lichtblauwe das toe voor een uitgesproken detail.  


De koning te rijk - het koningsblauwe trouwpak  

Bruiloften hebben vaak een vorstelijk tintje doordat ze plaatsvinden in een kasteel, slot of landhuis. De perfecte manier om een knipoog te geven naar een dergelijke locatie is met een koningsblauw trouwpak. Deze midden blauwe kleur balanceert op de middenweg tussen twee uitersten – aan de ene kant de donkerblauw tinten die je associeert met PowerPoint en de directie kamer en aan de andere kant zomerse lichtblauwtinten die je doen verlangen naar een glas prosecco.

Koningsblauw laat zich verassend goed combineren met (hoe kan het ook anders) oranje detail, maar mocht je een bescheidener pad willen bewandelen dan kan een goede set lichtbeige trouwschoenen en stropdas in eenzelfde kleur ook ene stijlvolle optie zijn. 


In de formele stemming met een donkerblauw trouwkostuum

De meest veelzijdige kleur voor een trouwpak is donkerblauw, doordat deze zich laat combineren met een breed spectrum aan kleuren. Deze chique kleur leent zich over het algemeen het best voor avondfeesten of locaties met veel kunstmatig licht. Vermijd deze kleur als de plechtigheid buiten plaats vind op plaatsen zoals het strand, omdat de donkere kleur ervoor kan zorgen dat je bleek overkomt.

Je kunt met een donkerblauw trouwpak alle kanten op, maar het gaafst is om te kiezen uit twee uitersten: hoog of geen contrast. Met een hoog contrast combineer je het met een wit overhemd en lichte stropdas. Geen contrast wil zeggen een tonale look (oftewel ton-sur-ton). Donkerblauw pak, donkerblauwe stropdas, donkerblauw overhemd en donkerblauwe schoenen; een stijlvolle combinatie was niet eerder zo eenvoudig. 


"Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak!"

Lees meer artikelen

Groen trouwpakGroen trouwpak

Waarom je nu een groen trouwpak moet kopen

Een trouwpakken trend die we de laatste jaren steeds terug zien is het groene trouwpak.

Blauw trouwpak kopenBlauw trouwpak kopen

Er goed uitzien in een blauw trouwpak 

Het maakt niet uit naar welke blauwtint je voorkeur uit gaat, het gaat erom hoe je hem draagt. 

Beige trouwpak kopenBeige trouwpak kopen

Het beige trouwpak - stijltips

In deze blog geven we je alle informatie, handige stijltips en fijne voorbeelden die jij nodig hebt om het perfecte beige trouwpak te scoren.