Laatste weekend stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen
Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

Waar je op moet letten tijdens het kopen van een trouwpak.

Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je allerbest uit zien in je trouwpak. Niet alleen voor je partner en je gasten, maar natuurlijk ook voor jezelf. Door het dragen van een perfect bij jou passend trouwpak krijg je direct een enorme confidence-boost en dat straal je uit! 

Maar nu vraag je je natuurlijk af, waar moet ik dan allemaal op letten bij het uitkiezen van een trouwpak? Ja, er komt heel wat bij kijken, maar geen paniek! We got you. Onze trouwpak specialisten helpen je bij het maken van al je keuzes en geven advies over wat je wel en niet staat. Ze loodsen je feilloos door het gehele proces.

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom geven wij je alvast een aantal praktische tips zodat jij goed voorbereid op pad gaat zodra het moment daar is. 


Om je voor te bereiden

Wanneer jullie hebben besloten in welk seizoen jullie gaan trouwen kun je je online gaan oriënteren. Een praktische tip is om op pinterest moodboards te maken met allerlei afbeeldingen van thema’s en outfits. Zo krijg je in beeld wat jullie mooi vinden en wat bij je past.

Bij een bruiloft op het strand van Scheveningen kies je voor een héél ander pak dan bij een bohemian bruiloft in een stoere boshut.

Trends en kleuren spelen hierbij ook een belangrijke rol. Lees voor meer informatie over de huidge trends ons artikel “De trouwpakken trends en kleuren van 2022”.


"Vraag je aanstaande om een stukje stof en foto’s, zodat je die kunt meenemen bij het uitzoeken van je trouwpak."

Wanneer ga je het trouwpak kopen?

Gulden regel is, ga op tijd (maar zeker niet te vroeg!) Als het goed is weet je in welk seizoen jullie gaan trouwen. Dit is belangrijk om te weten bij het maken van een afspraak. Als je trouwt in de zomer wil je je trouwpak uitzoeken op het moment dat de zomercollectie in de winkel aanwezig is én vice versa. Kom dus zeker niet té vroeg.

Het is een goede vuistregel om je afspraak ongeveer twee tot vijf maanden voor de grote dag te plannen. Zo is er ruim voldoende tijd om je pak perfect op maat te laten maken. Let na het uitzoeken van je trouwpak wel goed op je gewicht zodat je trouwpak op de grote dag nog net zo perfect zit als op het moment van uitkiezen.

We raden je aan om alles twee weken van te voren nog een keertje aan te trekken. Mocht je gewicht toch ietsje zijn veranderd (niets menselijks is ons vreemd!) dan kunnen we binnen een week je pak nog wat verstellen.

Kies je voor een maatpak? Houd hier dan minimaal drie maanden aan. Hierover meer in ons artikel over maatpakken

(Tekst gaat verder na de afbeelding)

Kleuren trouwpakkenKleuren trouwpakken
Een roze, groen en blauw trouwpak.

De juiste kleur trouwpak uitzoeken bij een jurk (of outfit van je partner)

Een van de belangrijkste onderdelen bij het uitkiezen van je trouwpak is dat deze goed aansluit op de outfit van je partner. Je toekomstige bruid (of bruidegom) heeft zijn of haar outfit op dat moment vaak al uitgekozen. Vraag je aanstaande om een stukje stof of foto’s, zodat je die kunt meenemen bij het uitzoeken van je trouwpak.

Laat deze foto’s, of het stukje stof, zien aan onze specialisten zodat je zeker weet dat jullie outfits goed bij elkaar passen. Heeft je aanstaande geen stukje stof? Geen probleem - onze specialisten zijn volledig op de hoogte van de laatste trends en kleuren en kunnen je hier goed over adviseren.

Traditiegetrouw kiezen de verloofden hun outfits uit zónder hun partner en blijft deze keuze geheim tot het allerlaatste moment. Zorg er in dit geval voor dat degene die met je meegaat beschikking heeft tot de stof en foto’s van je aanstaande.

Niet alleen moet je trouwpak goed aansluiten op de outfit van je toekomstige partner, het is ook belangrijk dat de kleur past bij het thema van de bruiloft, het seizoen, én natuurlijk bij jouw uiterlijke kenmerken.

Als je wilt weten hoe je de perfect kleur uitkiest lees dan ons artikel "Hoe kies je de kleur van je trouwpak?".

(Tekst gaat verder na de afbeelding)


Welke stof trouwpakWelke stof trouwpak
Welke stof kies je voor je trouwpak?

Waarvan zijn trouwpakken gemaakt?

De stof bepaalt een groot deel van look & feel van je trouwpak. Maar de stof speelt ook een belangrijke rol in comfort, de prijs en hoe snel het pak kreukt. De meest voorkomende stoffen zijn wol, linnen, katoen, tweed, polyester, viscose en zijde.

De ene stof ademt meer dan de ander en is bijvoorbeeld beter geschikt voor een zomerbruiloft. Onze trouwexperts in de winkel weten je hier alles over te vertellen, laat je dus goed adviseren.


"Voorkom kreuken door je nét gekochte trouwpak te bewaren in de bijgeleverde kledinghoes. Dan weet je zeker dat er geen vlekken of beschadigingen optreden tot de belangrijke dag."

De perfecte fit voor je trouwpak

Uiteraard zorgen onze specialisten ervoor dat je trouwpak perfect komt te zitten. Maar het is nuttig (en leuk!) om zelf ook te weten hoe je pak hoort te zitten, zeker bij zoiets belangrijks als je trouwpak! Of een pak mooi staat en lekker zit is afhankelijk van verschillende factoren zoals je persoonlijke smaak én je figuur.

Hier zijn vijf punten waar je op dient te letten: 

 • 1. Taille Het trouwpak moet zonder teveel moeite dicht kunnen maar mag niet gaan trekken. Zorg dat het colbert goed aansluit om je middel. Past er nog een vuist tussen je buik en het jasje? Dan zit het over het algemeen goed. Koop het colbert beslist niet te wijd, dit komt je figuur nooit ten goede en zorgt voor een onverzorgde look.

  Tailler colbert

 • 2. Lengte van het jasje 
  Zorg dat het jasje lang genoeg is om je billen te bedekken. Als je je armen naar beneden laat hangen zou je de onderkant van het jasje nét moeten kunnen vastpakken.

  Lengte jasje
 • 3. Schouders
  Ook hier is het belangrijk dat de schouders niet te strak zitten. Dit belemmert je in comfort en bewegingsvrijheid. Heb je brede schouders? Kies dan voor een trouwpak met zo min mogelijk schoudervulling zodat de schouders mooi soepel aansluiten. Niet zo’n brede schouderpartij? Dan zijn schoudervullingen een erg mooie uitkomst. Let er wel op dat deze niet uitsteken bij je schouders. Je wilt natuurlijk niet dat het lijkt alsof je het jasje hebt geleend van je grote broer. 

  Schouders


 • 4. Mouwen
  Niets staat zo armoeiig als een pak met té lange (of te korte) mouwen. Het overhemd valt op de muis van je duim en de mouwen van het colbert vallen hier één tot twee centimeter boven. De mouwen van het jasje mogen mooi aangesloten zitten maar let wel op voldoende bewegingsruimte en draagcomfort.

  Mouwen
 • 5. Pantalon
  Uiteraard vind je aanstaand het leuk dat je achterwerk, waar je hard voor hebt gewerkt, er goed in uit komt. Maar dit doen we niet door een té strakke broek te dragen. Als je handen zonder problemen in je zakken passen is het goed. Zorg ervoor dat de broek niet floddert in het kruis en niet trekt. Ook hier geldt de vuistregel: strak, maar comfortabel. Wat betreft de lengte van de pantalon; Als je rechtop staat valt de pantalon aan de achterkant nét op of boven de hak van de schoen. De voorkant mag éen klein knikje vertonen.

  Pantalon lengte
 •  
Geen enkel pak zit de eerste keer gelijk perfect. Je pak zal dus (bijna) altijd nog moeten worden vermaakt voor die perfecte fit. Wij werken samen met zeer ervaren kleermakers die alle benodigde aanpassingen zorgvuldig zullen verwerken. Bij de afpas afspraak kijken we nog een keertje met je mee of alles écht zit zoals het hoort.


De juiste accessoires voor je trouwpak

Nu je de juiste kleur en pasvorm hebt gevonden ga je je trouwoutfit afmaken met de juiste trouwaccessoires. It’s all in the details. Het is belangrijk dat je overhemd, das of strik, manchetknopen, pochet, riem of bretels, sokken en trouwschoenen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Kies bijvoorbeeld een riem die past bij de schoenen en stem je sokken af op de pantalon. We raden je daarom aan je trouwpak bij één winkel te kopen. Maak je hierover niet al te druk; onze specialisten weten precies wat bij elkaar past en zullen je hier goed bij helpen.

Niet geheel onbelangrijk is het dragen van goed zittend ondergoed. Draag een strak zittende boxershirt zonder dikke stiksels. Je voorkomt hiermee oneffenheden onder je trouwpak en vreemde blikken van je schoonmoeder.


"Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak!"

Bonus tip: Pas op kreuken 
Voorkom kreuken door je nét gekochte trouwpak te bewaren in de bijgeleverde kledinghoes. Dan weet je zeker dat er geen vlekken of beschadigingen optreden tot de belangrijke dag. Let tijdens het dragen van je trouwpak ook op het voorkomen van kreuken.

Zodra je gaat zitten trek je je jasje aan de revers naar voren zodat er geen plooien aan de achterzijde meer zitten en je jasje glad tegen de stoel zit.

In de auto doe je altijd je jasje uit.

Breng je pak na de bruiloft naar een goede stomerij en laat hem hier reinigen.

Berg het pak daarna netjes op in de meegekregen kostuumhoes en vergeet niet een mottenstripje aan de binnenzijde van de kledingkast te plakken. Voorkomen is immers beter dan genezen!

(Tekst gaat verder na de afbeelding)

KostuumhoesKostuumhoes
Berg je pak op in de bijgeleverde kostuumhoes.

Tot slot 
Nu weet je waar je op moet letten bij het kopen van een trouwpak. Maak je zeker niet al te druk als je alles nog niet helemaal weet. Onze experts hebben veel ervaring en helpen je met het maken van de juiste keuzes.

Neem gezellig gezelschap mee en geniet bovenal van de leuke ervaring die het kopen van een trouwpak met zich meebrengt!


Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak! 

Lees meer artikelen

Waar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpak

Waar je op moet letten tijdens het kopen van een trouwpak

Vraag jij je af waar je allemaal op moet letten? Ja, er komt heel wat bij kijken. Maar geen paniek! We got you.

Trouwpakken van Married at First SightTrouwpakken van Married at First Sight

Gezien op televisie: Trouwpakken bij Married at First Sight

Bekijk hier alle, door ons verzorgde, trouwpakken van Married at First Sight 2022!

Trouwpakken trends 2022Trouwpakken trends 2022

De trouwpakken trends van 2022

Ben je benieuwd naar de trouwpak trends van 2022? Lees onze praktische gids met de vijf beste trouwpakken trends in 2022.

De gids voor een op maat gemaakt trouwpak.De gids voor een op maat gemaakt trouwpak.

De gids voor een trouwpak op maat.

Lees hier alles wat je moet weten over een trouwpak op maat laten maken (de ultieme gids).