Black Friday stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
Ontvang tot 50% korting op de Meepakkers
Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

De gids met trouwpakken trends van 2023 voor de stijlvolle man 

Ieder nieuw seizoen brengt innovatie met zich mee in de vorm van trends, en de laatste jaren lijken deze elkaar in hoog tempo op te volgen. De trends op het gebied van trouwpakken zijn daar geen uitzondering op. Nu heb jij met de planning van je bruiloft eigenlijk al genoeg aan je hoofd.  
Je verdiepen in de laatste modeperikelen is misschien niet iets waar je op zit te wachten. Wij gelukkig wel!

Kennis die we graag met je delen in de vorm van deze eenvoudige gids met de vijf beste trouwtrends voor 2023. Blader ze even door voordat je start met de speurtocht naar het perfecte trouwpak, dan weet je zeker dat je op die belangrijke dag een stijlvolle indruk achterlaat! 

Maar hoe zien de trouwpakken trends voor 2023 eruit? In het tijdperk na de thuiswerk-joggingsbroek, waarin de beperkingen een-voor-een van ons afglijden en de blik weer langzaam op de toekomst kan worden gericht. Kort samengevat; er is ruimte voor een casual invulling en vrolijke kleuren.


"Aardetinten als beige, taupe en kiezel komen enorm verrassend uit de hoek omdat ze bijna iedere man steengoed staan."

Het casual trouwpak  

In de afgelopen twee jaar vierde de jogginsbroek vanuit het thuiskantoor zijn hoogtijdagen en die ontwikkeling heeft behoorlijk wat teweeggebracht. Draagcomfort is belangrijker dan ooit en deze trend zien we ook bij de trouwpakken terug; het casual trouwpak wint langzaam terrein. Een licht colbertje voorzien van een beetje stretch, de pantalon wordt ingewisseld voor een casual broek met trekkoord in de band en een setje hagelwitte sneakers maken het ensemble compleet. Stijlvol voor de dag komen op je bruiloft was niet eerder zo comfortabel!

Belangrijke trouwpakken trend: ontwerp je eigen trouwpak  

Naast de mooiste dag van je leven is je trouwdag ook de best gedocumenteerde dag van je leven. Dan hebben we niet over het gedeelte waar je getuige voor nodig is, maar over de fotograaf die een usb’tje met over de tweehonderd foto’s aflevert. Op die foto’s wil je natuurlijk goed voor de dag komen en dat kan het best als jij je helemaal thuis voelt in wat je draagt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om je eigen trouwpak te ontwerpen (schrik niet, dit kan al vanaf een bescheiden 399,-). Laat je voor je bruiloft van je meest creatieve kant zien en ontwerp zelf het pak van je dromen (of dat je op Pinterest voorbij hebt zien komen). We helpen je er graag mee. Meer informatie nodig? Lees dan ons artikel via onderstaande knop.


Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

Pasteltinten en zachtere tinten

Voor de meesten van ons werd 2021 gekenmerkt door bescheidenheid en terughoudendheid. 2023 vraagt om optimisme als tegenbeweging, de tijd is rijp om wat meer kleur in de trouwpakken terug te laten komen. Een zachter palet met pasteltinten is bij uitstek geschikt voor vrolijke dagen (en scoort aan de lopende band complimenten). Roze, mintgroen of een lichtblauw trouwpak is een avontuurlijk uitgangspunt en past vaak goed bij het uitgekozen bloempakket.


Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

De gamechange van dit jaar: Aardetinten

Keer het hoge tempo van het moderne leven en je constant trillende telefoon de rug toe en laat je voor je trouwpak inspireren door de natuur. Aardetinten als beige, taupe en kiezel komen enorm verassend uit de hoek omdat ze bijna iedere man steengoed staan. Goede grove stropdas en een gilet met een uitdagende ruit zijn een garantie voor een succesvolle combinatie.   
Ohja, en hadden we al verteld dat een trouwpak in een aardetint perfect geschikt is voor het Bohemian Chic bruiloft?  

De kleur in opkomst; het roestkleur trouwpak

Op zoek naar een rijke kleur met en relaxte uitstraling? Onze toptip is om dan te kijken naar een roestbruin trouwpak voor je bruiloft. Omdat het een kleur is die in opkomst is, zul je er nog jaren met plezier op terugkijken (jij was namelijk een van de eersten.) Wil je het een slagje uitdagender aankleden? Combineer het dan met donkerblauwe schoenen, stropdas of gilet. Vaar je liever een behouden koers dan laat deze trouwpakken trend voor 2023 zich ook uitstekend combineren met wit en cognac.


Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. Je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak! 

Lees meer artikelen

Waar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpak

Waar je op moet letten tijdens het kopen van een trouwpak

Vraag jij je af waar je allemaal op moet letten? Ja, er komt heel wat bij kijken. Maar geen paniek! We got you.

Trouwpakken van Married at First SightTrouwpakken van Married at First Sight

Gezien op televisie: Trouwpakken bij Married at First Sight

Bekijk hier alle, door ons verzorgde, trouwpakken van Married at First Sight 2022!

Trouwpakken trends 2022Trouwpakken trends 2022

De trouwpakken trends van 2023

Ben je benieuwd naar de trouwpak trends van 2023? Lees onze praktische gids met de vijf beste trends.

De gids voor een op maat gemaakt trouwpak.De gids voor een op maat gemaakt trouwpak.

De gids voor een trouwpak op maat.

Lees hier alles wat je moet weten over een trouwpak op maat laten maken (de ultieme gids).