Meepakkers korting tot 50%

Stropdas Strikken: De Ultieme Gids

Het strikken van een stropdas lijkt voor velen een kunst op zich. Of je nu een beginneling bent of simpelweg je techniek wilt perfectioneren, de juiste knoop kan je hele outfit naar een hoger niveau tillen. In deze blog duiken we in de wereld van stropdassen, delen we de beste methoden en geven we je tips om die perfecte knoop elke keer weer te realiseren. Ben je klaar om indruk te maken met je das? Laten we dan beginnen!

Hoe strik je een stropdas?

We hebben allemaal wel eens voor de spiegel gestaan, onze stropdas in de hand, ons afvragend hoe we dat elegante knoopje voor elkaar krijgen. Het strikken van een stropdas hoeft geen complexe taak te zijn. 

Stap 1

Begin met het brede uiteinde van de stropdas aan de rechterkant en het smalle uiteinde aan de linkerkant.

Stap 2

Kruis het brede uiteinde over het smalle uiteinde

Stap 3

Draai het brede uiteinde onder het smalle door en trek het dan omhoog

Stap 4

Wikkel het brede uiteinde nu om het smalle heen 


Stap 5

Haal het vervolgens door de lus rond je nek.

Stap 6

Steek het brede uiteinde naar beneden door de lus die je aan de voorkant hebt gemaakt

Stap 7

Trek strak en voilà! Je hebt je stropdas gestrikt.


Welke kleur stropdas past het best bij mij?

De kleur van je stropdas kan veel zeggen over je persoonlijkheid en stijl. Als je op zoek bent naar veelzijdigheid, zijn blauw en grijs altijd veilige keuzes. Ze passen bij de meeste pakken en overhemden en zijn geschikt voor zowel zakelijke als casual gelegenheden. Voor degenen die een statement willen maken, kan een rode of paarse stropdas een krachtig signaal afgeven. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt met de kleur die je kiest.

 


Belangrijkste draagmoment - welke stropdas doe je aan naar een bruiloft?

Bruiloften zijn gelegenheden waarbij je er op je best uit wilt zien. Bij het kiezen van een stropdas voor een bruiloft, is het cruciaal om te bedenken hoe formeel het evenement zal zijn. Voor black-tie evenementen is een zwarte of diepblauwe stropdas ideaal. Voor een zomerbruiloft in de buitenlucht kun je kiezen voor lichtere tinten zoals pastels. Onthoud dat het bij bruiloften gaat om harmonie en elegantie, dus zorg ervoor dat je stropdas goed past bij je pak en overhemd.

 Een effen stropdas of een met print?

Een effen stropdas is tijdloos en veelzijdig, perfect voor de man die gaat voor een klassieke uitstraling. Ze zijn ook ideaal voor drukke overhemden, omdat ze niet botsen met patronen. Aan de andere kant kunnen stropdassen met print, zoals strepen of paisley, een vleugje flair en persoonlijkheid aan je outfit toevoegen. Ze zijn vooral geschikt voor effen overhemden, zodat het patroon echt kan opvallen. Beide stijlen hebben hun plaats in de garderobe van een man, het hangt allemaal af van de gelegenheid en je persoonlijke voorkeur.

Schoenen onderhoudenSchoenen onderhouden

Een effen stropdas

Door je schoenen te onderhouden blijven ze mooier, beschermd tegen de elementen en gaan ze langer mee!

Schoenen onderhoudenSchoenen onderhouden

Een stropdas met print

Door je schoenen te onderhouden blijven ze mooier, beschermd tegen de elementen en gaan ze langer mee!

Schoenen onderhoudenSchoenen onderhouden

Trouwdassen

Door je schoenen te onderhouden blijven ze mooier, beschermd tegen de elementen en gaan ze langer mee!Alles over accessoires  

We hebben het al vaker gezegd, maar we zullen het blijven herhalen. Geen outfit is compleet zonder de juiste accessoires. Tassen, zonnebrillen, sieraden, schoenen of een pochet hebben de potentie om een goed gekozen outfit naar een hoger niveau te tillen.

Voelt je outfit niet af? Vervang de gekozen schoenen, voeg een bodywarmer of armband toe. 

Schoenen onderhoudenSchoenen onderhouden

Schoenen onderhouden

Door je schoenen te onderhouden blijven ze mooier, beschermd tegen de elementen en gaan ze langer mee!

Cadeautips voor hemCadeautips voor hem

Cadeautips voor de man die alles al heeft

Het uitzoeken van een cadeau kan ingewikkeld zijn, maar gelukkig helpen we je graag het perfecte cadeau voor hem te vinden.