Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
man outfit uitgaanman outfit uitgaan

Wat te dragen tijdens een avondje uit – uitgaan outfit inspiratie  

In ons hyper verbonden en altijd stressvolle tijdperk wordt ons de term “even uitschakelen” vaak naar het hoofd gegooid. Ontsnappen aan de dagelijkse zorgen en op een proactieve manier ontspannen zorgen voor balans. Realistisch gezien is het niet altijd even gemakkelijk om de tijd of de energie hiervoor te vinden, zeker wanneer je agenda voller en voller loopt, maar buiten het comfort van je bank is veel leuks te vinden en een avondje uit is juist iets waarvan je batterij oplaadt.  

Je favoriete serie kan wachten, je laptop kan dicht en de nieuwsfeed op je telefoon is morgen nog net zo up-to-date. Vanavond ga je uit en je wil ervoor zorgen dat je deze in stijl doorbrengt. Er zijn weinig regels als het aankomt op een goede outfit, waardoor het goed kleden verheven is tot een ware kunst. We vertellen je alles wat jij moet weten om een goede uitgaan outfit bij elkaar te combineren.  


Wat draag je naar het ballet of het theater? 

Om je uitgaan outfit de benodigde boost te geven die nodig is voor een semi-chique setting, wil je iets slims en geraffineerds dragen dat je toch nog het gevoel geeft dat je aan het ontspannen bent. Een goed gesneden stretch colbert doet dat perfect, terwijl je met een t-shirt daaronder wel laat zien dat het na 5’en is. Kies voor een kleurenschema aan de dappere kant van het spectrum, want dat is een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan je look toe te voegen. 

Man outfit ballet theaterMan outfit ballet theater

"Kleding is misschien niet je topprioriteit wanneer je uiteten gaat, maar het is op zijn minst een bijgerecht"

Wat te dragen om uit eten te gaan? 

Man outfit uit etenMan outfit uit eten

Waar ga je heen? Wat ga je bestellen? Welke wijn kies je er bij? Wat ga je dragen? Kleding is misschien niet je top prioriteit wanneer je uiteten gaat, maar het is op zijn minst een bijgerecht. Je ontspant het best als jij je comfortabel voelt en een goede outfit kan daar bij helpen. Natuurlijk weet jij rekening te houden met de locatie en de gelegenheid. We raden je in ieder geval aan om je uitgaan outfit op te bouwen met een polo en een chino. Vergeet het colbertje niet, maar die kun je prima uitdoen naarmate wijnglas vaker gevuld wordt. 


Je uitgaan outfit voor een avond stappen

Man outfit uitgaanMan outfit uitgaan

Goed gekleed uitgaan vraagt om een balans tussen uitdagende items en kleding waar jij je comfortabel in voelt. De locatie en het publiek bepalen welke mate van formaliteit je outfit aan moet voldoen en de grootste uitdaging is om wel de aandacht te trekken, zonder opvallend gekleed te gaan. Hoewel het gros van de populatie die je tegenkomt tijdens de typische avond uit kiest voor een polo óf t-shirt op een jeans, raden we je aan net iets meer moeite te doen. Twee lagen dragen is hoe je dit eenvoudig doet. Bodywarmer over een lange mouwen shirt of korte mouwen overhemd over een t-shirt. Dat doet optisch gewoon meer. Je zult zien dat dit voor leukere avonden zorgt.


De comfortabele uitgaan outfit

Misschien ben jij degene die voor je avondje juist een gezellige agenda inricht. De nieuwe blockbuster in de bios of iets sportiefs als midgetgolf vergt een totaal andere benadering van je uitgaan outfit. In dat geval zijn comfort en knuffelgehalte prioriteiten, maar je wil geen concessies doen op het gebied van stijl. Begin met de relaxte combinatie van een hoodie met chino, die je kunt opvrolijken met een knallend overshirt. Hartstikke gezellig toch?

Man outfit casual uitgaanMan outfit casual uitgaan

Resume 

Als we het verhaal nog even teruglezen, komen we er achter dat het samenstellen van de perfecte uitgaan outfit nogal wat voeten in aarde heeft. Al die tijd die je er in investeert, betaalt zich echter terug. Ontspannen gaat het best wanneer je beschikt over het benodigde zelfvertrouwen. Vertrouwen dat je krijgt van een goedgekozen outfit, waar jij je comfortabel in voelt. Ohja, vergeet niet van je avondje uit te genieten! 


Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.