Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
Stijlvolle kerstoutfitsStijlvolle kerstoutfits

Zo stel jij de perfecte oud en nieuw outfit samen (2023) 

Oud en nieuw is een aangelegenheid waar de verwachtingen hoog zijn. Want ja, wat is er nou verleidelijker dan de belofte van een nieuw begin. Zeker na een jaar relatieve ellende met opeenvolgende crisissen. Het mooie is dat 2023 eigenlijk alleen maar beter kan zijn dan de voorgaande jaren. Gelukkig maar. Maar wat ga je dragen om dit nieuwe jaar extra goed in te leiden?  

We helpen graag om dit je beste oud en nieuw tot nu toe te maken door al je vragen over de outfit te beantwoorden. Scroll even door, neem alle informatie tot je en stel eenvoudig de perfecte oud en nieuw outfit samen om 2023 stijlvol tegemoet te gaan. 


Broodnodige achtergrondinformatie voor je oud en nieuw outfit

Heb je toevallig The Great Gatsby uit 2013 gezien? Die met Leonardo DiCaprio. Een van de iconische scenés wordt ingeleid met een verwachtingsvolle Tobey Maguire die een flinke teug lucht inhaleert terwijl hij nerveus met zijn uitnodiging in de hand naar het prachtige pand van Gatsby loopt. De belofte is dat daar een weelderig feest plaatsvindt. Eenmaal binnengestapt in het feestgedruis dragen goedgeklede gasten uitdagende outfits. Shots gevuld met prachtige smokings en fantastische jurken volgen elkaar in rap tempo op. Alle beelden zijn stuk voor stuk een ode aan de kleding.  

Nu is de kans dat je naar een dergelijk feest gaat (helaas) minimaal, maar er is wel een punt dat we met deze afdwaling willen maken. Outfits zijn bijzonder sfeerbepalend. Een feest en het succes ervan hangt voor een groot deel af van de sfeer. Al je gasten in een verplichte smoking aan een diner zetten is een garantie voor bijzondere gesprekken, maar het tegenovergestelde werkt ook: iedereen ontspannen en casual gekleed zorgt voor een relaxte en intieme sfeer, met hoog knuffelgehalte. Het is precies daarom dat we ook themafeestjes zien. Dus afhankelijk van wat je wensen voor oud en nieuw zijn, kun je daar met je outfit op inspelen.  


"Stretch colberts, knitted overhemden en zacht leren instappers zouden bovenaan je verlanglijst moeten staan als het om een formele oud en nieuw outfit gaat."

Je oud en nieuw outfit voor het uitgebreide diner 

Bij een diner, zeker op oudejaarsavond, is het gewenst dat je formeel gekleed gaat. Respecteer de dresscode, maar blijf in je achterhoofd ook denken aan comfort. Lange eetsessies zijn als het lopen van een marathon: zwaar werk, maar in de juiste outfit is het toch aangenamer. Kies, zeker als het aankomt op de broek, voor de meest comfortabele keuze. Stretch colberts, knitted overhemden en zacht leren instappers zouden bovenaan je verlanglijst moeten staan als het om een formele oud en nieuw outfit gaat. Hou het hoog qua contrast en mix donkere met lichte kleuren. 


Wanneer je vrienden op bezoek komen op oudejaarsavond

Het leeuwendeel van de feestjes op oudejaarsavond loopt uit op borrelnootjes, zoute stokjes en halflauwe biertjes consumeren terwijl je leunt op een met zwart doek overtrokken statafel. Om eerlijk te zijn is dat heerlijk. Laagdrempelige feestjes zorgen voor een intieme sfeer en garanderen een paar flinke lachbuien. Ook daar kun je het meeste uit halen door er met je outfit op in te spelen. We adviseren een corduroy overshirt over een effen t-shirt. Chino eronder, zodat je spijkerbroek een welverdiend dagje rust heeft. Extra stijlpunten verdienen? Kies dan voor een tonale combinatie. Blauw met blauw of beige met bruin scoren dit jaar goed in casual oud en nieuw outfits. 


Geen gedoe, gewoon thuis op de bank

Zijn bordspellen, films of een goede boeken meer jouw stijl en twijfel je of je dit jaar de twaalf klokslagen en champagne wel gaat halen? Geef je daar dan gerust volledig aan over. Trakteer jezelf op het comfort van een fijne hoodie, een goede jogginsbroek en de Falke homepads voor extra grip wanneer je naar de kast met snacks stiefelt. Zo kun jij ontspannen en uitgerust het nieuwe jaar in en heb je een in een outfit geïnvesteerd waar je op alle druilerige dagen draagplezier van zult hebben. 


De show stelen tijdens de jaarwisseling

Heb je de ambitie dat niet het vuurwerk, maar juist jouw outfit het hoogtepunt van de jaarwisseling moet zijn? Dat kan! Fijn dat je hier bent aanbeland, want dit is natuurlijk de oud en nieuw outfit waar wij het meest enthousiast van worden. De beste indruk achterlaten doe je in een pak. Voor oud en nieuw adviseren we je donkerblauw ruit kostuum, omdat dat lekker opvalt. Kleur van je overhemd is bij voorkeur wit en kies niet voor een stropdas, maar laat de bovenste twee knoopjes van je hemd open en voeg een knallend pochet toe. Ga niet voor de klassieke nette schoenen, maar opteer een setje instappers voor extra wow effect. 


Onze shortlist met outfits voor oud en nieuw 

Allemaal leuk en aardig, die scenario’s en wat wij dan zouden dragen. Een groot deel van de mannen hoeft geen achtergrondinformatie, maar is gewoon op zoek naar goed advies en praktische tips. Hebben we óók voor je. Op ons kantoor leverde de rondvraag met “Wat draag jij met oud en nieuw” twee dingen op. Als eerste wat wilde verhalen van voorgaande jaren, die we je zullen besparen. Het tweede doen we je wél een plezier mee. Onze shortlist met outfits om eenvoudig en stijlvol oud en nieuw tegemoet te gaan. Enige wat jij nog hoeft te doen is te kiezen wat het beste bij jouw stijl en gelegenheid past.  

 • Low key luxe
  Wit overhemd met stretch pantalon en leren instappers 
 • Casual chic
  Coltrui met overshirt en chino 
 • Formal
  Ruit colbert, overhemd, strikje en witte chino  
 • Black tie
  All-in met een smoking 
 • Cocktail
  Donker pak, turtleneck en sneakers 
 • Feestelijk
  Opvallend print hemd, effen chino en witte sneakers  
 • Relaxed
  Limited edition 45 jaar Jac Hensen trui met trainingsbroek en muts  

Oud en nieuw outfit heren

Of je nu thuis al je vrienden ontvang, een stijlvol feest bezoekt op een rustige avond met de kids op de bank plant – we hebben je alle benodigde informatie gegeven om je oud en nieuw outfit voor heren te combineren. Alvast al het goede voor het nieuwe jaar!


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.