€25,- korting bij besteding vanaf 150,-
Herfst outfit inspiratie manHerfst outfit inspiratie man

Herfst outfit samenstellen met eenvoudige tips  

Als je van plan bent je garderobe van een update te voorzien, dan is de herfst het perfecte moment om dat te doen. Waar je bij hogere temperaturen vaak kiest voor outfits die uit twee onderdelen bestaan (overhemd met chino), bieden de dalende temperaturen van de herfst juist de mogelijkheid om je outfit op te bouwen uit verschillende laagjes. Een ronde hals trui voor over je overhemd, maar nog weer onder een colbert – je herfst outfit vergt daarmee net iets meer denkwerk.

Nu begrijpen we dat je nog geen moodboard voor dit seizoen op je Pinterest hebt staat en met de stijgende prijzen in op zijn minst even goed oplet welke items je shopt. De juiste items zijn daarom nu extra belangrijk. We helpen je graag om de perfecte setsamen te stellen en bieden je inspiratie, handige tips en een checklist met items die niet mogen ontbreken op jouw wishlist voor dit najaar.

Lees even mee en je hebt de tools om dit najaar de perfecte outfits samen te stellen. Dat is een minimale investering toch?


Gratis back to work stijlgidsGratis back to work stijlgids

1. De juiste laagjes voor je herfst outfit  

Herfstweer is op zijn minst grillig te noemen. Het ene moment sta je rillend van de kou te wachten op een taxi, waarna je geen vijftien minuten later je jas alweer uitdoet omdat het zonnetje is doorgebroken. Flexibele, slimme laagjes zijn de eenvoudigste manier om hierop in te spelen. Zo kun je naar eigen inzicht stukken afwerpen of toevoegen en inspelen op wat moeder natuur op je afstuurt.

Wanneer je meerdere lagen over elkaar gaat dragen, zijn twee dingen van belang. Als eerste moeten de materialen van de kledingstukken complementair aan elkaar zijn. Een fijne merino-wollen trui reguleert temperatuur en kan daarom perfect worden gedragen over een katoenen overhemd. Draag je daar vervolgens een zwaarder overshirt over, dan kun je de herfst jas ’s ochtends gewoon aan de kapstok laten hangen. Raadpleeg wel even je weer-app om te kijken of dat verstandig is.

Textuur van de stoffen is ook van belang, vuistregel daarin is dat je buitenste kledingstuk de grofste structuur heeft. Als tweede zijn de kleuren van de laagjes van je herfst outfit van belang.  


"Rijke tinten als beige, bruin en cognac passen goed bij het veranderende seizoen."

2. Welke kleuren passen het best bij de herfst?

We zien veel mannen steevast grijpen naar hun vertrouwde combinaties met blauw, blauw en nog meer blauw. Laten we vooropstellen dat daar helemaal niets mis mee is, dit moedigen we zelfs aan. Draag op de eerste plaats waar jij je comfortabel in voelt.

Sta je open voor nieuwe suggesties? Dan vertellen we je graag over hoe de herfst het terrein is van de warme aardetinten. Rijke tinten als beige, bruin en cognac passen goed bij het veranderende seizoen. Dit zijn kleuren die zich ook nog eens eenvoudig onderling of met wit en lichtblauw laten combineren, waardoor je ze eenvoudig in je kledingkast kunt toevoegen. Probeer eens een herfst outfit samen te stellen met een grijs-cognac geruite broek, een wit overhemd, een beige trui en een bruin colbert – gegarandeerd dat jij complimenten gaat oogsten.  


3. Probeer deze herfst eens een monochrome outfit 

Een van de eenvoudigste manieren om deze herfst een van de best geklede mannen te worden is door een monochrome herfst outfit aan je rotatie toe te voegen. Deze modeterm voor wat we vroeger ton-sur-ton of gewoon “kleur op kleur” noemden wint dit seizoen weer enorm aan terrein. Pakken lenen zich bijzonder goed voor een dergelijke outfits doordat de broek en het jasje al van eenzelfde stof zijn. Een bruin pak met een bruine coltrui staat echt bijzonder stijlvol, zeker als je daar vers gepoetste zwarte nette schoenen onder draagt.

Hou je van iets meer uitdaging? Dan kun je monochrome outfit samenstellen met een overshirt, chino en ronde hals in, als we een kleur mogen adviseren, grijs of donkerblauw. Mijdt met deze trend wel de kleur groen, die combinatie is namelijk gereserveerd voor het leger.   


4. En de schoenen bij je herfst outfit 

Net als bij je jas, heeft goed schoeisel de kracht om een complete outfit te maken of te breken. Bij het samenstellen van je herfst outfit is het daarom verstandig om ook even na te denken over de schoenen die je gaat dragen.

Witte sneakers staan bovenaan iedere lijst met populairste schoenen, maar voor de herfst raden we je deze af. Hoewel ze onverminderd cool blijven, wordt hun duurzaamheid bijzonder ingekort door de regen en bladeren op de grond.

Wat wél heel goed kan zijn boots. Die had je misschien niet aan zien komen, maar een wat ruigere schoen past perfect bij ruiger weer. Fans van sneakers kunnen met een mooie suéde sneaker in beige of grijs voor de dag komen en liefhebbers van nette herneschoenen kunnen het best kiezen uit de weelde die aangeboden wordt in cognac tinten.   


5. Checklist met items

Okay, dat was veel informatie over het samenstellen van een herfst outfit. Bijzonder inspirerend, maar minder praktisch. Wat het aller makkelijkste is, is een boodschappenlijstje met de kledingstukken die niet mogen ontbreken voor dit najaar. Gelukkig hebben we die ook voor je. Zo kun jij even afvinken wat je al in je kledingkast hebt prijken en voor welke stukken je nog in de markt bent.  


Deze stukken mogen niet ontbreken in je herfst outfit

  1. Overshirt met ruit  
  2. Bruin colbert (of pak)
  3. Chino in kaki tint  
  4. Merino wollen coltrui – voor onder colbert/overshirt  
  5. Suéde sneaker
  6. Comfortabel vest - voor ’s avonds op de bank
  7. Setje sokken met merinowol
  8. Waterafstotende, niet te dikke jas
  9. Knitted overhemd in wit of lichtblauw 

Op ons eigen verlanglijstje:


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.