Herenmode trends

Herenmode trends voorjaar 2023Herenmode trends voorjaar 2023

De winkels gevuld met honderden, zo niet duizenden, nieuwe kledingstukken van allerhande merken. We snappen dat je niet iedere week langsloopt om even te kijken wat voor een pracht er allemaal is binnengekomen en dat je ze natuurlijk niet allemaal aan je rotatie zult toevoegen, maar het kan nooit kwaad om op zijn minst op de hoogte te zijn. Wat speelt er momenteel in de herenmode? Welke trends moet je in de gaten houden voor dit voorjaar? Je wil natuurlijk wel even de krenten uit de pap, zodat je dit seizoen stijlvol voor de dag komt.  

Wij nemen je graag even mee. In vogelvlucht. Benieuwd naar nieuwe de kleding trends voor mannen dit seizoen? In drie minuten of minder (afhankelijke van je scroll-snelheid), ben je helemaal bij. Klaar voor? 


Pasvormen om in de gaten te houden

Dat de pasvormen wijder aan het worden zijn, is een slecht bewaard geheim. Maar dat dít het moment is om deze trend te omarmen, geniet minder algemene kennis. Wanneer tempraturen oplopen, is het namelijk verstandig om een klein isolatielaagje tussen je kleding en je huid aan te leggen. Dat kan het best met een ruimvallend kledingstuk. Een wijde spijkerbroek is eenvoudig te vinden en stap twee is een ruimvallend t-shirt. 

Sta je met je goedgekozen trendy kledingstuk voor de spiegel en voel je hem nog niet helemaal? Start dan met één ruimvallend kledingstuk en één slank vallend. Een slank gesneden polo op een wijde chino geeft direct een jaren ’50 look die veel mannen goed staat. Andersom werkt even goed.  

Heren t-shirtsHeren t-shirts

De juiste gebreide items

Heren tshirtHeren tshirt

Een van de beste adviezen die we je kunnen geven, eigenlijk ongeacht het seizoen, is om goed op de stofopbouw van producten te letten. Kies dit seizoen bij het winkelen dit voorjaar voor lichte breisels die je als extra laagje kunt toevoegen. Extra laagjes zijn sowieso bijzonder aan te raden. Praktisch ziet dat er zo uit: draag een dunne trui van merino wol over je overhemd of kies eens voor het draagcomfort van een dun wollen t-shirt. Die laatste hebben we onder ons Jac Hensen premium label laten produceren en ze dragen waanzinnig goed! 

 


Trends op het gebied van kleuren + nieuws uit schoenenland

Het voorjaar vraagt om de toevoeging van frisse kleuren. Nu is het toevoegen van frisse tinten als oranje, geel en groen makkelijker gezegd dan gedaan: het moet je immers ook nog wel even goed staan. De eenvoudigste manier om een frisse trend in je outfit te krijgen is door te starten met een goed setje sneakers. Die kunnen eenvoudig in een knallende kleur. Genesis is daar doorgaans goed in, maar ook Clarks maakt uitzonderlijke exemplaren. Meer trends op het gebied van sneakers hebben we voor je.

Sneaker trends

Geen fan van felle kleuren? Dan zit je nog altijd goed met een neutraal kleurenschema in de beige tinten. Die trend is namelijk nog flink blijven hangen vanuit vorig jaar. Vul je set van een licht gekleurd jasje, wit overhemd en crème chino aan met een set bruine schoenen.  

Heren winterjassaenHeren winterjassaen

De trends op het gebied van broeken

heren coltruiheren coltrui

Ervaar uitzonderlijk comfort zonder afbreuk te doen op het gebied van stijl. Broeken met trekkoord sluiting nemen een steeds prominentere plaats in zomerse garderobes. Dan mag in linnen, maar ook gewoon in katoen en is zelfs vrijwel verplicht wanneer het om een korte broek gaat.  

Voor de praktische man is er ook goed nieuws, want de cargo-broeken zijn bezig aan een stevige opmars. Zowel in casual stijlen als in geklede exemplaren. Enige keuze die jij nog hoeft te maken is in hoeverre je deze herenkleding trend omarmt. Wij raden een warm welkom aan.     

 


De trendy jassen om dit seizoen te kiezen

Weer of geen weer, een goede jas is voor het grootste deel van het jaar de buitenste laag van je outfit. Het is het eerste wat men van je ziet en het is daarom van groot belang om iets te kiezen waarin jij je comfortabel voelt. Denk jij goed na over je jas, dan maakt het al een stuk minder uit wat je daar onder draagt.  

In alle gevallen is het de beste keuze om voor een jas te gaan die past bij zowel je zakelijke als informele draagmomenten. Dat mag ook prima een kort model zijn, zolang je colbertje er maar niet onderuit priemt. Zo’n korter exemplaar staat ook nog eens heel sportief én is in de mode.  

Heren overshirtsHeren overshirts

De herenmode trends op onze verlanglijst

oversized herenoversized heren

Ieder half jaar plannen wij een avondje in waarop we voor onszelf de winkel in duiken. Glaasje wijn erbij en eens even stevig in de collectie grasduinen. We noteerden de items die het vaakst in de tas verdwenen om mee naar huis te nemen.  


Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Inspiratie voor stijlvolle outfits

Geniet van extra zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor of ontspan comfortabel en goed gekleed in je vrije tijd.

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Bruiloft op de agenda? Voor zo'n speciale gelegenheid wil jij er natuurlijk tiptop uitzien.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Fantastisch nieuws! Je gaat trouwen en nu is het tijd voor een van de leukste stappen: het oriënteren op een trouwpak. 

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

Wij houden van mooie kleding. Dat enthousiasme delen we graag met je in onze blogs. Ze staan hier voor je op een rijtje!