Meepakkers korting tot 50%
Daggast outfitDaggast outfit

Alles wat jij moet weten over je outfit als daggast op een bruiloft 

Het trouwseizoen van 2024 is een echt begonnen! Met propvolle agenda’s belooft elk weekend een nieuw avontuur in feestvreugde te zijn. Zin in een bruiloft? Jij als daggast speelt een hoofdrol in deze vrolijke verhalen, dus het is tijd om te schitteren in de perfecte outfit.

Elke bruiloft heeft zo zijn eigen flair, en bijpassende kledingvoorschriften. Als daggast zijn er slimme keuzes te maken zodat je er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook perfect past binnen het thema van de dag. Geen paniek, wij staan klaar met leuke weetjes en stijlvolle inspiratie om ervoor te zorgen dat jij helemaal de blits maakt!Verschil tussen een daggast en een avondgast op een bruiloft

Heb je ‘daggast’ op je bruiloftsuitnodiging zien staan? Ten eerste: gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor het hele spektakel, van het jawoord tot de taart. Bruiloften zitten vol met oude en nieuwe tradities, en een beetje uitleg is nooit weg. Meestal worden de gasten in twee groepen verdeeld. Als daggast ben je er de hele dag bij, van ceremonie tot diner. De avondgasten schuiven later aan voor het dansfeest. Vaak betekent dit dat daggasten dichter bij het bruidspaar staan, zoals familie en beste vrienden. Het is dus best een eer om als daggast uitgenodigd te worden!


Welke kleding draag je als daggast op een bruiloft? 

Of je nu naar een schilderachtig huwelijk op het platteland gaat, een plechtige ceremonie in een indrukwekkend gerechtsgebouw bijwoont, of afreist naar een exotische locatie voor een avontuurlijke bruiloft, de dresscode is koning. Je vindt de specifieke kledingvoorschriften netjes vermeld op je uitnodiging, maar er zijn ook wat ongeschreven regels die je als daggast zeker moet kennen.

Tenzij anders aangegeven, is het de bedoeling dat je chic en feestelijk verschijnt. Voor de heren betekent dit: tijd om dat stijlvolle pak van de achterste plank te halen. Laat die casual spijkerbroek en het vrolijke overhemd maar thuis; die zijn voor de avondgasten. Jij zet je beste beentje voor: das strak, schoenen glimmend gepoetst, en een overhemd dat zo strak gestreken is dat het bijna zelf kan staan!

"Als daggast wordt er verwacht (tenzij anders vermeld) dat je chique en feestelijk gekleed komt"

De drie kleding regels als daggast van een bruiloft

De interpretatie van je bruiloft outfit als daggast hangt af van een drietal factoren. In volgorde van belang:

De dresscode

Bruidsparen kiezen zorgvuldig de woorden voor hun uitnodigingen. Laat termen als 'Bohemian', 'Summer chic', of 'Ibiza style' niet links liggen! Je outfit draagt bij aan de sfeer van het feest. Zie het als jouw geschenk aan het bruidspaar.

De locatie

Kreeg je een uitnodiging met handgeschilderde planten? Trek iets groens of aards aan, met een wit overhemd en kleurrijke accessoires.

Bij een strakke, donkerblauwe uitnodiging ga je voor een formeel donkerblauw of grijs pak met speelse accessoires.

Jouw persoonlijke smaak

Je bent als daggast uitgenodigd omdat het bruidspaar jouw aanwezigheid en unieke stijl waardeert, of het nu je opvallende schoenen, roze dassen of een double-breasted jas is. Volg de dresscode, maar laat ook je persoonlijkheid doorschijnen in je outfit.


Bruiloft outfit inspiratie voor daggasten 

Genoeg gepraat over richtlijnen, ongeschreven regels en restricties. Alle achtergrond informatie is nu hartstikke duidelijk. Graag geven we je even wat outfit inspiratie voor daggasten. Blader even door onze praktische carrousel met stijlvolle sets. 


Dit zijn outfits die we aanraden voor daggasten 

Nu heb jij als stijlvolle man natuurlijk al allerlei prachtige kledingstukken in je kledingkast prijken. Soms is het enige wat je nodig hebt een stukje inspiratie in de vorm van een nieuwe blik op bestaande items. Daarom een handig lijstje met outfits zoals wij die komend seizoen zullen dragen op de dagen dat wij als daggast op bruiloften verschijnen. 

1. Groen tweedelig kostuum met lichtblauw denim overhemd en witte sneakers 

2. Roze polo met donkerblauwe pantalon en instappers voor een bruiloft op het strand  

3. Beige pak met uitgesproken geel printoverhemd en loafers 

4. Tijdloos met donkerblauw pak, wit overhemd, rood wit gestreepte das en nette schoenen 

5. Donkerbruin colbert, beige pantalon met wit overhemd en donkerrode das 


Extra tips voor je daggast outfit

In de meer dan zes uur dat je daggast bent op een bruiloft kan er veel gebeuren. Tomatensoep tijdens het diner, zweetplekken op een warme dag of het besef dat de niet ingelopen schoenen voor blaren hebben gezorgd – net op het moment dat de DJ jouw nummer erin mixt. Wij hebben dit allemaal al meegemaakt en delen daarom onze vijf tips.:

  1. Breng altijd een extra overhemd of polo mee
  2. Fan van ondershirts? Een vers exemplaar na het diner doet gevoelsmatig wonderen
  3. Op de dansvloer maken je nette stappers plaats voor sneakers
  4. Een gilet ziet er chique uit, maar is lang niet zo warm als een colbert
  5. Na een zwaar diner ben je ons dankbaar dat je voor bretels koos in plaats van een riem 


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.