Meepakkers korting tot 50%

Essentiële handboek over maatpakken voor heren

Op eenzame hoogte, bovenaan onze lijst met favoriete kledingstukken staat het maatpak. Op de eerste plaats omdat wij bijzonder fan zijn van mannen in pak, maar er schuilt meer achter. In eerste instantie zul je misschien denken dat je een maatpak niet iedere week aan zult trekken, want de belangrijke dagen op kantoor kun je prima af met een goed colbert en voor je weekend opteer je doorgaans een casual setje. Maar wanneer je jezelf op een maatpak trakteert komt het echte besef hoeveel plezier je van je aanwinst hebt pas na een paar maanden.

Ontdek waarom een maatpak de juiste keuze is voor jou

1. Een maatpak is multifunctioneel

De tijd dat een maatpak een stijf gebeuren was welke je alleen naar een speciale gelegenheid kon dragen ligt ver achter ons. Kom je in een van onze winkels terecht om het perfecte pak op maat aan te laten meten, dan is onze eerste vraag: “Vertel eens hoe een week er voor jou uitziet”.

Natuurlijk kan het resultaat zijn dat je een prachtig driedelig exemplaar aan je garderobe kunt toevoegen, maar het maatpak heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Ook als jij doorgaans in een overhemd en een chino de week tegemoet gaat, kan een maatpak een perfecte toevoeging zijn die je garderobe naar een hoger niveau tilt.

Een maatpak anno 2024 is een verlengstuk van jou en van de draagmomenten die jij in een week hebt. Is dat een informeler jasje dat je ook gewoon op jeans kan dragen of een comfortabele pantalon met stijlvolle bandplooi die je met een sneaker en t-shirt kunt combineren, dat ligt geheel aan waar jij behoefte aan hebt.  

"Ook als jij doorgaans in een overhemd en een chino de week tegemoet gaat"

2. Maatpak heren is duurzaam

Een maatpak voor heren is waarschijnlijk het meest kostbare dat jij ooit aan je garderobe zult toevoegen, dus het loont om je vooraf enigszins in de materie te verdiepen.

Hoe meer kennis jij hebt, hoe beter je kunt bepalen wat je wilt en hoe beter het eindresultaat dus bij je past. Wees gerust, we gaan je op dit moment niet lastigvallen met alle ins-en-outs van het maatwerk jargon met termen als 'Barchetta zakken' of 'Spalla camicia mouwinzet'. Daar gaan we, indien gewenst, op een ander moment graag op in.

Met ons made-to-measure programma willen we gewoon mooie kledingstukken maken die passen bij de gelegenheden die jij in gedachten hebt. Zo heb jij een eindproduct waar je jarenlang plezier van zult hebben. 

3. Maatpak voldoet aan al jouw wensen

Eigenlijk is het aankopen van een pak goed vergelijkbaar met het proces dat je doorloopt voor een nieuwe auto. Je weet dat het kostbaar is en vergelijkt daarom alle mogelijke opties goed met elkaar. Je weet natuurlijk dat je een favoriet merk hebt, maar staart je er niet blind op. Wanneer je het maximale uit iedere euro investering wil halen, moet je iets kopen waar je gegarandeerd veel plezier uit zult halen.

Een goed maatpak biedt die garantie, omdat hij voldoet aan al je wensen. Daarbij komt ook nog is dat hij compleet op jouw postuur is afgestemd en daardoor fantastisch voelt én staat. Dat zie je terug in de spiegel en met dit extra zelfvertrouwen weet jij dat het goed zit.  


Hoe werkt het laten maken van een maatpak? 

Het laten maken van een maatpak kan lichtelijk intimiderend overkomen, zeker omdat heel veel aanbieders er erg wollig over doen.

Eigenlijk is het tegendeel waar. Om je een beeld te geven over hoe zo’n proces in zijn werk gaat, gaan we de te nemen stappen even met je doornemen. Zo weet jij waar je aan toe bent.

Het zijn er 8, maar als je even meeleest zul je zien dat het allemaal mee valt. 

Stap 1 | Oriëntatie

Vertel, onder het genot van een kop koffie, over jouw wensen, ideeën en dagelijks leven.

Stap 2 | Stoffen kiezen

We bevelen een aantal stoffen aan gebaseerd op bijvoorbeeld comfort en wensen en jij kiest de perfecte uit!

Stap 3 | Knopen, garen, voeringen

We kijken samen naar details zoals de juiste knopen, een contrasterend garen of verschillende voering.

Stap 4 | Pasvorm bepalen

We bespreken samen het pasvorm van het pak. Formeel of informeel, wat past bij je postuur en de beste draagcomfort. 

Stap 5 | Meten & weten

We gaan met de meetlint in de weer, je kunt hierbij helpen door wensen door te geven zoals 'Ik wil het liefst een pantalon die mijn lengte accentueert' 

Stap 6 | Naar het atelier

We noteren al onze bevindingen en geven deze door aan het atelier. Jij mag 5 weken uitrusten van de geleverde inspanning.  

Stap 7 | Maatpak ophalen

Je komt terug bij ons in de winkel. Er is wederom tijd voor koffie en een praatje

Stap 8 | Puntjes op de i

Je mag je nieuwe aanwinst live in de spiegel bekijken. Eventuele puntjes kunnen op de i worden gezet, maar in 9 van de 10 gevallen kun jij het maatpak direct mee naar huis nemen.


De verschillende stijlen maatpakken voor heren 

Mode innoveert. Ieder jaar zijn er nieuwe opties en stijlen maatpakken beschikbaar. Dat wil niet zeggen dat je deze allemaal hoeft te volgen, maar er is een ander punt dat we duidelijk willen maken. Het is al tijden niet meer zo dat je bij het samenstellen van een maatpak alleen kunt kiezen uit twee- of driedelige varianten (hoewel deze onverminderd populair zijn). Overshirts, informele colbertjes, uitgesproken pantalons met zijspanners: er is zo onvoorstelbaar veel mogelijk. We zullen de populairste stijlen even met je bespreken.

Het 2-delige pak op maat

Het grootse deel van de maatpakken waarmee wij onze klanten blij maken, is tweedelig. Een 2-delig maatpak bestaat uit een colbert en een pantalon – vaak in eenzelfde stof. Simpel, maar bijzonder tijdloos.

Ook binnen de duidelijke kaders van het tweedelig maatpak, is er nog genoeg om naar wens af te stellen. Ben je op zoek naar het perfecte grijze pak voor je zakelijke meeting, wil je juist een uitgesproken kleur groen om de show te stelen op je bruiloft of ga je je garderobe een upgrade geven met een veelzijdige donkerblauwe set die ook afzonderlijk te dragen zijn. 

Het 3-delige pak op maat

Het driedelige maatpak is voor een grootdeel hetzelfde als zijn tweedelige broertje. De enige toevoeging aan het succesverhaal van colbert en pantalon is namelijk een gilet.

Het 3-delig maatpak wordt doorgaans als formeler beschouwd, waardoor het een betere optie is voor chiquere events als bruiloften, races en andere bijzondere gelegenheden – maar het is ook de beste keuze als maatpak voor naar kantoor. Het gilet dat we op maat maken, geeft je ook nog eens extra opties. Je kunt nu namelijk ook het jasje thuislaten.  

Ander maatwerk

We hebben hierover al een tipje van de sluier gelicht, maar er zijn op dit moment bijzonder veel maatwerk opties waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht.  
Het overshirt is er daar één van.  Ben je op zoek naar een casual maatpak? Dan is dit de ideale optie.

Een goede pantalon is een bijzondere traktatie, zeker wanneer deze van katoen is gemaakt. Kies voor een exemplaar met een bandplooi en een sartoriale hoge tailleband en creëer een conversation piece dat ook nog eens fantastisch draagt.   


Hier moet je op letten bij een goed maatpak 

Een goed maatpak valt of staat bij jouw voorbereiding. Hoe meer wensen jij in kaart hebt, hoe beter wij het eindproduct op je kunnen afstemmen. Dat neemt niet weg dat er ook een aantal praktische zaken zijn waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe aanwinst draagplezier zal garanderen.  

Voor het colbert

  • Schoudernaad die precies op lijn ligt met het buitenste punt van je schouder
  • Kraag die in staande positie vlak tegen de achterkant van je nek zit
  • Je kunt je armen kruizen en over elkaar doen, zonder dat je voelt dat de stof op je rug trekt
  • De zoom van de mouwen eindigt net onder je polsbeen 

Voor de pantalon

  • De knopen van de broek zijn eenvoudig dicht te doen, zonder dat er spanning ontstaat
  • De tailleband zit, ook in zittende positie, comfortabel
  • De wijdte om de bovenbenen en kuiten volgt je vorm, zonder er strak bovenop te liggen
  • De lengte van de pantalon komt overeen met wat je vooraf besproken hebt  

Wat kost een maatpak? 

Je hebt al een maatpak vanaf 499.95. Reserveer je dat bedrag, dan kun je uit een breed scala stoffen en opties kiezen.

Er zijn echter factoren die de prijs doen stijgen. Kostbare stoffen, het toevoegen van een gilet of extra pantalon en een luxe canvassing zijn zaken die we aan je doorberekenen.

Het handigste is dat jij van tevoren bepaald wat je ongeveer wil uitgeven, zodat we binnen dat bereik kunnen kijken naar de mogelijkheden.  

2-delig pak Vanaf 499.95
2-delig pak + extra pantalon Vanaf 699.95
3-delig pak Vanaf 699.95
Colbert Vanaf 399.95
Pantalon Vanaf 199.95
Gilet Vanaf 199.95

 


Waar kan ik een pak op maat laten maken?

Wil jij je nieuwe maatpak bij Jac Hensen laten maken? Fantastisch! Daar zijn we erg blij mee en dat doen we graag voor je. Het op maat laten maken van een pak is een expertise die we slechts in een select aantal winkels voor je aanbieden. We raden je aan om vooraf een afspraak te maken, zodat we gewoon ruim tijd voor je hebben en alles in een ontspannen setting kan.  

Je kunt bij ons terecht voor een maatpak in de volgende filialen:  

Maatwerk veenendaalMaatwerk veenendaal
Maatwerk EnschedeMaatwerk Enschede
Maatwerk EdeMaatwerk Ede
Maatwerk DordrechtMaatwerk Dordrecht
Maatwerk apeldoornMaatwerk apeldoorn
Maatwerk AlmeloMaatwerk Almelo
Maatwerk AmersfoortMaatwerk Amersfoort