Meepakkers korting tot 50%
Bruiloft outfit manBruiloft outfit man

Vijf veelvoorkomende bruiloft thema’s en hoe jij je outfit daarop kunt afstemmen (2024) 

Anno 2024 zijn thema’s en dresscodes voor bruiloft outfits uiteenlopend en dat is ook niet gek, want ieder gelukkig stel is anders en geeft daarbij hun eigen invulling aan de mooiste dag van hun leven. Voor jou als gast kan dat knap lastig zijn, want hoe kun jij met je outfit inspelen op thema’s als: Summer Chic, Bohemian style of tenue de ville? Geen probleem, daar zijn wij voor. Een baken van hoop in de verwarrende wereld van de bruiloft thema’s.

We hebben een selectie van de meest voorkomende bruiloft thema’s voor je uitgewerkt met handige tips hoe jij je outfit daarop kunt afstemmen.De perfecte outfit voor een bruiloft in de buitenlucht

Wanneer de locatie verraadt dat een bruiloft in de openlucht zal plaatsvinden is dat een uitnodiging om met je outfit in te spelen op de omgeving. Groen, bruin en beige zijn kleuren die vaak in de natuur naar voren komen en daar kun je als gast op een bruiloft goed naar knipogen met je outfit. 

Een pak is hierbij niet perse een vereiste (je zou het prima af kunnen met een sterk colbert en een goede chino) maar is wel de eenvoudigste manier om een stijlvolle vertoning te garanderen. 


Je outfit als gast op een bohemian style bruiloft

Bohemian chic of boho chic is een opkomende dresscode die we veel voorbij zien komen bij bruiloften met een natuurlijk tintje – denk hierbij aan het bos, de heide of een mooi grasland – en gaat vaak gepaard met festival evenementen om en rond de bruiloft.  Het is een informele dresscode waarbij je als gast vrij wordt gelaten in de keuze voor je outfit.

Om toch een succesvolle outfit bij elkaar te zoeken voor een Bohemian style bruiloft houden wij ervan om vrolijke fantasie prints te combineren met natuurlijke kleuren als wit, beige en roestrood. Denk hierbij aan een bloemenprint overhemd gecombineerd op een beige pantalon met bretels en een setje sneakers – netjes maar toch bijzonder feestelijk! Ga je voor een colbertje bij de bohemian style bruiloft, zorg dan dat dit geen zwaar colbert is maar een fraai linnen of geruit exemplaar dat direct uit kan wanneer je richting de dansvloer gaat!

"Bohemian (of BoHo) chic is een informele dresscode die vrolijke prints combineert met natuurlijke kleuren als wit en beige."

De bruiloft outfit die je naar een plechtigheid op het strand draagt

Wanneer de plechtigheid van de bruiloft op een strand plaatsvind, bepaalt dit voor een grootdeel je keuze qua outfit. Hou het licht en ontspannen en wissel de nette leren schoenen in voor een setje instappers of leren slippers.

Hou het nog steeds netjes, dit is immers een speciale gelegenheid, maar je outfit mag de omgeving weerspiegelen. Een linnen pantalon met een los overhemd of een seersucker pak voor de echte kenners. Kies voor lichte kleuren die de zon terugkaatsen, zodat je niet hoeft te baden in het zweet wanneer de zon begint te schijnen.

Hou het kleurenpalet dicht bij elkaar en combineer beige met wit of stem wat lichte pasteltinten op elkaar af. Fan van hoedjes? Een nonchalant strohoedje gaat complimenten scoren en beschermt ook nog eens tegen oververhitting.  


Summer chic voor heren

Net een slagje eleganter dan bovengenoemde bruiloft outfit voor het strand, maar nog steeds niet formeel. Bij een summer chic dresscode blijft je stropdas blijft keurig in de kast hangen, maar een goed pak is gewenst. Het “summer” deel van de dresscode zit hem in de stoffen die je draagt en wol maakt plaats voor fijngeweven katoen, linnen of wederom seersucker.

Bij een summer chic bruiloft outfit gaat het vooral om het kleurenpalet waaruit je kiest; lichte pasteltinten, wit, beige en grijs doen het bijvoorbeeld altijd goed. Kies met je accessoires, in dit geval een pochet, voor een felle contrasterende kleur en laat deze nonchalant in uit je colbertje hangen.

Het chic deel van de dresscode impliceert dat sneakers nét niet formeel genoeg zijn, maar je wil je ontspannen pak ook geen té formele lading. Graag stellen we je voor aan de perfecte schoen voor de summer chic dresscode: de instapper. Draag hem zonder (zichtbare) sok en laat je pantalon nét een stukje hoger snijden zodat je enkels bloot zijn om de zomerse look af te maken.

"Bij een summer chic bruiloft outfit gaat het vooral om het kleurenpalet waaruit je kiest."

Bruiloft outfit voor de Tenue de ville dresscode

De Tenue de ville dresscode klinkt spannender dan hij eigenlijk is. Vrij vertaald betekend het stadskleding; dan moet je in gedachten even terug naar Frankrijk midden vorige eeuw. Zo noemde men de nette kleding die werd gedragen wanneer men naar de “stad” gingen om hun wekelijkse dosis cultuur te krijgen. Bzzt, we spoelen even door naar nu. Want je bent hier om de vraag te beantwoorden; wat moet ik aan bij een tenue de ville dresscode?

Start je outfit met het vinden van het perfecte pak (want deze heb je nodig), maak je keuze uit donkere kleuren als grijs, blauw, groen of bruin en kies een wit exemplaar van je favoriete overhemden merk (blauwe hemden zijn in principe voor doordeweeks). Goede stropdas of strik, een kleurrijk pochet, het liefst met een van de kleuren van de outfit van je date erin en je nette schoenen de week voor de bruiloft even laten poetsen. Klaar!