Selvedge Denim

De selvedge jeans is geliefd bij iedere denimliefheber en modekenner vanwege zijn kwaliteit, duurzaamheid en visuele charme. Het is een investering in een tijdloos kledingstuk dat met de jaren enkel mooier en comfortabeler wordt. Om deze jeans volledig tot zijn recht te laten komen leggen we zijn kenmerken, voordelen en nadelen aan je voor.


1. Traditioneel weefproces

Selvedge denim wordt geweven op traditionele shuttle looms (shuttle-weefgetouwen), vaak met een lagere productiecapaciteit maar met een hogere kwaliteit en aandacht voor detail. Zo resulteert deze weving bijvoorbeeld in een stevigere en dichtere stof.

2. self-edge afwerking

De term "selvedge" komt van "self-edge," wat verwijst naar de afgewerkte rand van de stof die niet rafelt. Deze rand wordt zichtbaar wanneer de broek omgeslagen wordt, en is vaak gemarkeerd met een kleurrijke streep, bij ons is deze rood.

3. Duurzaamheid 

Door de dichte weving en het gebruik van hoogwaardige katoenen garen is selvedge denim duurzamer en slijtvaster dan niet-selvedge denim. Daarnaast helpt de self-edge rand ook om rafelen te voorkomen.

4. Authenticiteit

Het gebruik van traditionele weefgetouwen wordt vaak gezien als een authentieke benadering van spijkerstof, die teruggaat naar de oorsprong van jeansproductie.


Waarom selvedge denim?

Langere levensduur

Door de hoge kwaliteit van de stof gaat selvedge denim langer mee.

Unieke veroudering

Selvedge denim veroudert op een unieke manier die persoonlijke slijtagepatronen en vervagingen toont.

Tijdloze stijl

Selvedge denim heeft een klassieke uitstraling die nooit uit de mode raakt.

Millieuvriendelijker

De traditionele weefmethoden zijn minder belastend voor het milieu.


Waar wacht jij op?

Kortom, selvedge denim is een hoogwaardige, duurzame stof die geliefd is vanwege zijn authenticiteit en het unieke karakter dat het ontwikkelt tijdens het dragen. Het is een symbool van vakmanschap en een eerbetoon aan de traditionele methoden van jeansproductie.