Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
Dagje weg outfitDagje weg outfit

De beste outfits voor vakantie of een weekendje weg 

Het is onvermijdelijk dat onze gedachten eens in de zoveel tijd uitgaan naar een vakantie of weekendje weg. Want zeg nou eerlijk, wat is er beter dan er eventjes tussenuit gaan?

Bovendien blijkt uit psychologisch onderzoek dat je gelukkiger wordt wanneer je af en toe het comfort van je huis inwisselt voor het avontuur van iets nieuws. Dus wat houd je tegen? 

De selectieprocedure voor de items die goed genoeg zijn om mee in de koffer te mogen, brengt uitdagingen met zich mee. Je wilt overal op voorbereid zijn en genoeg mee hebben, maar niets is zo vervelend als je goede goed moeten proppen zodat het past. Wij houden, net als jij, van weekendjes weg en staan daarom klaar om je te helpen.

Dit is wat jij nodig hebt in je weekendtas. 


Wat je moet weten voordat jij je koffer inpakt  

De koffer staat opengeklapt op bed en is omringd met stapels kleding die je uit alle hoeken van je kledingkast hebt geplukt. Zelfs items die je al jaren niet meer draagt, worden overwogen voordat jij de definitieve knoop doorhakt.

Waarom is het zo lastig om een selectie te creëren die mee mag op vakantie, een weekendje weg of naar het festivalterrein? 


De oplossing is voordehand liggend. Kies een thema dat past bij de bestemming en kies alléén de kledingstukken die passen bij het thema én zich onderling eenvoudig laten combineren.

Kies bijvoorbeeld voor alle items die gedragen kunnen worden bij hoge tempraturen in het kleurenschema blauw, wit, en beige.

Eenmaal gearriveerd op locatie zul jij jezelf dankbaar zijn dat je blindelings setjes bij elkaar kunt graaien.  


De juiste outfit voor een stressvrije stedentrip

outfit stedentripoutfit stedentrip

Bij het verkennen van een nieuwe stad worden de nodige kilometers gemaakt. Daarmee doelen we niet op je vlieg of treinreis, maar op het asfalt tussen het museum, restaurant en hotel.

Daarvoor is verstandig schoeisel is gewenst.

De juiste outfit voor een stressvrije stedentrip bouw je daarom vanaf de schoenen naar boven. We adviseren een setje sportieve sneakers. Kies de rest van de kledingstukken die passen bij je huidige favoriete paar sneakers en hou een goede balans tussen stijl en comfort.

Wanneer je door een prachtig park stapt kan een sweater vest prima, maar in dat bijzondere restaurant wil je toch wel even het formele kraagje van een overhemd.  


De kleding in je tas voor een actief weekend 

outfit-actiefoutfit-actief

De schaarse tijd die je weg van je bureau bent biedt de kans om het dagelijkse stappenteller doel eens flink te verslaan.

Voor de man op vakantie die sport boven sereniteit verkiest zijn ademende en praktische stoffen de selectiecriteria voor de “ja-stapel”.

Mountainbiken, hiken of groter avontuur op de agenda? Foerageer sneakers, cargo broeken, jogginsshorts, je favoriete hoodie en een stapetje t-shirts bij elkaar. 


Het weekendje weg op het festival terrein 

festival outfitfestival outfit

Het kamperen op een festival is niet meer wat het vroeger was. Heb je geen vooropgezette tent met stretcher op de Glamping?

Dan is de kans groot dat jij je zaakjes alsnog goed op orde hebt.

Een verduisterde opgooi tent, lichtgewicht slaapzak en kwalitatief matje doen weinig onder voor een hotelkamer in het middensegment.

Dan wil je natuurlijk ook dat de inhoud van je koffer hetzelfde goed voorbereide imago onderbouwt.  

Print overhemden en felgekleurde shirts zorgen ervoor dat jij opvalt in de menigte wanneer de batterij van je telefoon leeg is en je vrienden naar je op zoek zijn.

Je zonnebril verbergt eventuele wallen, want slapen is helaas bijzaak.  

Dit nemen we mee wanneer we de zon opzoeken   

linnen outfitlinnen outfit

Wanneer je voor je vrije dagen de zon opzoekt, is je eerste ingeving natuurlijk om zo min mogelijk in te pakken.

Gehuld in zwembroek, polo en slippers en gewapend met zonnebril en handdoek kun jij alle avonturen op je pad prima te lijf. Maar wij zouden Jac Hensen niet zijn, als we je ook wijzen op het volgende stapje op de stijlladder.

Wanneer de zon zakt kun je eerdergenoemde set namelijk inwisselen voor de ultieme strand set: linnen.

Combineer een linnen broek met een linnen overhemd en een set instappers en voel je als James Bond die het restaurant instapt.   

Tip voor je outfit in het vliegtuig 

vliegtuig outfitvliegtuig outfit

De focus, het uithoudingsvermogen en een flinke dosis aangeboren talent. Reizen (zeker met het vliegtuig) is topsport

Als het aan de CEO’s van de grote vliegtuigmaatschappijen had gelegen zouden we een vijftig cent muntje nodig hebben voor een bezoek aan het kleinste kamertje of zouden we op vluchten moeten staan, zoals in de metro.   

Als je weet dat je moet afzien, kun je daar maar beter op gekleed zijn. Comfort is in dit geval het sleutelwoord.

Van fijne merino wollen sokken tot een joggingsbroek en een zijdezacht vest. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en de kans op een paar uurtjes slaap is het grootst.

Voor jij het weet ben je over!  


Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.