Meepakkers korting tot 35%
Festivaloutfits mannenFestivaloutfits mannen

Festival outfits voor de stijlvolle man – dit moet je weten

De onzekerheid van de virtuele wachtrij ligt achter je. De vers verworven tickets branden in je broekzak. Tijd voor een stukje voorpret – of voorbereiding, afhankelijk vanuit welke hoek je redeneert. Drie dagen dansen in de zon (of regen) brengt uitdagingen met zich mee. Deze periode in stijl doorbrengen, misschien nog wel meer. Goed voorbereid zijn start met het opdoen van de juiste kennis. Alles wat wij proefondervindelijk hebben ontdekt, delen we graag met je. Zo kun jij eenvoudig de perfecte festival outfits samenstellen. De eerste regel delen we alvast: pak nooit teveel in! 


De perfecte tip voor stijlvolle festival outfits  

Stijlvol voor de dag komen op het festival – en eigenlijk iedere locatie waarvoor jij je complete kledingkast moet reduceren tot een handzaam formaat, is een uitdaging, maar zolang jij de fluoriderende morph suits of borat-string vermijdt, zit je eigenlijk wel goed. Toch zijn er gradaties in de mate van voorbereidheid. Lukraak je favoriete kledingstukken in de weekendtas proppen lijkt misschien de makkelijkste manier, maar wij hebben iets bedacht dat nóg verstandiger is: Kies één kleurschema waarin alle items passen, zodat ze zich eenvoudig onderling laten combineren. Ga bijvoorbeeld voor de tijdloze combinatie van blauw/wit of groen/grijs. Wanneer alle meegebrachte items goed bij elkaar passen zorg jij er namelijk voor dat jij stijlvol voor de dag komt, ongeacht de stukken die je ’s ochtends in de tent bij elkaar graait. 


"Kies voor één kleurschema waarin al je meegenomen items passen, zodat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden"

Drie festival outfits voor heren 

Voordat we je inspireren met drie outfits, schetsen we de kaders waarin de meest stijlvolle festival looks vallen. Allereerst is het de moeite waard om te investeren in een paar goede overhemden. Deze mogen voor de gelegenheid natuurlijk prima een print of een felle kleur hebben. We bevelen korte mouwen aan, die bij extreem hoge temperaturen ook open geknoopt gedragen kunnen worden. Voor de onderste helft van je outfit is een zeker vorm van sportiviteit gewenst. Zwemshorts, korte linnen chino’s of sportbroekjes zijn een prima alternatief voor de korte spijkerbroek. Maak je festival outfit ten alle tijden af met goede accessoires. Armbanden, petje en je onmisbare zonnebril om de onvermijdelijke  wallen te verbergen. Draag dit en de kans is groot dat er veel potentiële partners een verkennend praatje met je komen maken. 


1. De quiet luxury outfit 

Er is een moment in je leven dat je de beslissing maakt dat je niet langer iets te bewijzen hebt. Je kiest niet meer voor luxe logo’s, maar voor kwalitatieve stoffen. Het festivalterrein is de perfecte plek om je in een ingetogen luxe outfit te presenteren. Kies voor je overhemd een mooie stof als seersucker of linnen en maak je set af met een wijde linnen chino. Comfort en kwaliteit voorop en opteer voor een keer een cocktail in plaats van een hectoliter bier. 


"Er is een moment in je leven dat je de beslissing maakt dat je niet langer iets te bewijzen hebt."

Vrolijke festival outfit manVrolijke festival outfit man

3. Festivals zijn topsport

Talloze uren in het gras voor de boxen, eindeloze wandelingen naar de bar en nachten op matige matjes. Festivals hebben een fysiek uitdagend aspect. In het dagelijkse leven ga je sportieve uitdagingen te lijf in de juiste outfit – lees: fietskleding of je setje voor de sportschool, dus waarom zou je dit op het festival terrein niet ook doen? Een goede polo is van alle markten thuis, kort broekje met sportsokken en sneakers eronder en je scoort ook punten op de stijlladder!   


Goed voorbereid op regen of kou 

We wensen je prachtig weer voor het festival dat op jouw agenda staat, maar de Nederlandse werkelijkheid gooit in sommige gevallen roet in het eten. Maar weer of geen weer, jij wil de wilde wei in. Regen of kou is geen enkel probleem wanneer jij de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Een lichtgewicht regenjas rol je eenvoudig op zodat hij weinig ruimte inneemt, terwijl een goed zwaar overshirt je beschermt wanneer temperaturen dalen. Bewaar ruimte voor beiden in je tas en voorkom dat de elementen je vijand worden.


Veel gestelde vragen over festival outfits voor heren  

Welke kledingstukken moet ik pakken voor een festival? 
Kies voor een alle items binnen een bepaald kleurenschema, zodat ze eenvoudig onderling te combineren zijn 

Welke outfit moet ik aandoen naar een festival? 
De drie beste opties op dit moment zijn: quiet luxury, een vrolijke outfit of een sportieve outfit.  

Hoe ben je goed voorbereid op regen tijdens een festival? 
Pak een lichtgewicht regenjas in

Hoe ben je goed voorbereid op kou tijdens een festival? 
Breng een overshirt of hoodie als extra laag

Welke items mogen niet ontbreken in jouw festival tas? 
Items die niet mogen ontbreken in je festival tas zijn ondergoed, sokken, korte mouwen overhemd, lange mouwen overhemd, t-shirt of polo, zwemshort of sportbroekje, korte broek, jeans, lichtgewicht regenjas, overshirt, sneakers, pet, zonnebril en armbanden.