Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
casual friday outfit casual friday outfit

Wat moeten we nou precies dragen naar werk? Deze casual kleding raden wij aan 

Een aantal jaar geleden, in 2019, stuurde de meest bepalende investeringsbank ter wereld een memo naar zijn werknemers. De inhoud? Afschaffing van de formele dresscode op de werkvloer. Werknemers mochten zich kleden op een manier die overeenkomt met de verwachting van hun klanten. Daarmee zwichtte een van de laatste giganten van de formele dresscodes. Dus, nu zijn we zijn ondertussen al een flink aantal jaar verder. De casual dresscode op de werkvloer is de regel geworden.  


Maar de afschaffing van vertrouwde werkkleding roept een andere vraag op. Wat is gepaste werkkleding anno 2024? Er is niet langer een pasklaar antwoord, maar een reeks verschillende oplossingen die afhangen van een aantal factoren. We helpen je graag wegwijs te worden.  


Gratis back to work stijlgidsGratis back to work stijlgids

Voor wanneer je werkdag in het restaurant eindigt

Werkdagen zijn dynamisch en hoewel je baan (als het goed is) hartstikke leuk is, zijn er ook nog plezierige zaken waar je nadat de klok 18:00 slaat mee bezig gaat. Restaurants staan hoog op menig lijstje met “dingen die je graag doet” en dat is nou precies iets waar je al rekening mee kunt houden wanneer je ’s ochtends voor je kledingkast staat. Een casual overshirt over een goede gebreide trui biedt je allerhande mogelijkheden - stijlvol genoeg voor belangrijke meetings, maar nonchalant genoeg voor uiteten. 


Waarom blauw de beste kleur is voor de casual kantoortuin 

Van marine tot azuur, azuur tot nachtblauw en alles daar tussenin. Blauw is misschien wel de man zijn beste vriend wanneer hij de kantoortuin instapt. Donkere tinten worden geassocieerd met formaliteit, terwijl levendigere en lichtere tinten juist een informeel karakter hebben. Die laatste  twee zoomen we graag even op in als het om de casual dresscodes gaat. Van een t-shirt tot een colbert en het bandje van je horloge. Blauw combineert eenvoudig onderling en biedt opties die er goed uitzien, zonder dat je te informeel voor de dag komt.  


Ps. Hadden we al gezegd dat dit misschien wel de allerbeste kleur is om te dragen wanneer je blauwe ogen hebt?  

gala outfit mangala outfit man

Het perfecte overhemd voor de casual werkvloer

casual friday outfitcasual friday outfit

De leegte die het pak achter zich heeft gelaten als hoeksteen van de zakelijke garderobe, is naadloos opgevolgd door het volgende icoon uit de herenmode: het overhemd. Simpel gezegd is er geen krachtiger statement dan een goed gesneden overhemd. Anno 2024 kies je voor een pasvorm die wat losser om je lichaam valt en de kleur die je het beste staat – dat hoeft dus zeker geen wit of lichtblauw te zijn. We verwachten dat je hem niet vijf dagen per week zult dragen, maar hij gaat zeker in de buurt komen! Jersey katoen of pique geweven is dan wel een must.


Een ongedwongen en creatieve outfit 

casual friday outfitcasual friday outfit

De creatieve sector is in veel gevallen voorloper – en daarmee een goede blik in de toekomst. Hier is de zakelijke dresscode al jaren geleden over boord gegooid, maar nooit een jogginsbroeken-cultuur ontstaan. Daarmee biedt het interessante inzichten. Want deze diverse branche kent veel vrijheid van expressie. Hoe omarm je deze het best? Door af te stappen van het standaard kleurschema op de werkvloer. Grijs, zwart, en wit – super veelzijdig natuurlijk, maar er zijn leukere dingen in het leven.   


Deze casual kledingstukken kunnen rechtstreeks op je verlanglijst

Lijstjes zijn handig, lijstjes zijn praktisch. Ze bieden de mogelijkheid om af te strepen en aan te vullen naarmate je wensen ontwikkelen – of zaken worden afgerond. 

☑️Met stip op 1: het geruite overshirt  

☑️Grof gebreide trui  

☑️Stoerdere schoen met veters

☑️Pique geweven overhemd

☑️De perfecte spijkerbroek

☑️Halflange jas (staat altijd beter dan een jackie) 


Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.