Smoking overhemden

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft, een chic feest of een Black Tie party? Dan is het belangrijk dat jij je op de juiste manier kleedt! Wanneer de dresscode van een feest ‘Black Tie’ is, wordt door de heren een smoking gedragen. En bij een smoking hoort natuurlijk een smoking overhemd.

Black Tie: zorg voor een smoking
Bij ‘Black Tie’ dragen de heren een smoking. Een smoking is een tweedelig (vaak) zwart kostuum met glanzende revers op het colbert en een bijpassende pantalon met glanzende bies. De smoking wordt gedragen met een smoking overhemd en sokken in dezelfde kleur als het smoking overhemd of het jasje. Daarnaast wordt de smoking afgewerkt met een vlinderdas, een witte pochet en gladde zwarte schoenen. Een smoking overhemd is over het algemeen van een gladde stof zonder print. In de sixties en seventies waren varianten met verschillende variaties zoals plissé en gerokt favoriet. Over de kleur hoef je niet lang na te denken; het smoking overhemd is altijd wit.

Hoe draag je een smoking overhemd?
Een smoking overhemd draag je in een slim fit of een modern fit. Een overhemd als deze draag je doorgaans goed aangesloten, gezien je het combineert met een smoking. Een aparte kraag zoals een vadermoordenaar, ook wel de rokboord genoemd, geeft extra uitstraling. Het smoking overhemd wordt gedragen met een strik, ook wel de bow-tie. Deze zijn er in allerlei prints en kleuren, deze mogen dan ook zeker bij een ‘Black Tie’ gedragen worden. Zo maak jij je outfit extra feestelijk! Combineer mooie goud- of zilverkleurige manchetknopen bij een smoking overhemd met een dubbele manchet, dit staat chic en houdt de manchetten goed op zijn plek. Laat de mouwen van het smoking overhemd iets uit het jasje komen, zo zie je de manchetten goed en ben je helemaal gekleed volgens de laatste fashion trends.