Meepakkers korting tot 50%

Broekmaten

Jeansmaten
Een jeansmaat wordt als volgt weergegeven: 34-32, 38-36 enz. Het eerste getal is de taillemaat in inches en het tweede getal is de lengtemaat in inches. Je kunt inchmaten omrekenen naar centimeters door iedere inch keer 2,54 te doen. Voorbeeld: een jeans met taillemaat 32 inch heeft een omtrek van 81 centimeter. Meer informatie over maten jeans vind je in onze maattabel jeans.

Confectiematen
Confectiematen worden aangeduid met getallen zoals 42, 44, 46, 48 etc. Meer informatie over confectiematen vind je in onze maattabel pantalons.

Lengtematen
Lengtematen worden aangeduid met oneven getallen zoals: 43, 45, 47. Voor extra lengte is het aan te raden om een maat boven de confectiemaat te nemen. Heeft u bijvoorbeeld confectiemaat 46, maar u wilt extra lengte? Dan kunt u kiezen voor lengtemaat 47. 

Kwartmaten
Deze maten zijn voor de korte en gezette man, met een maximale lengte van ± 178 cm. De kwartmaten worden ook wel buikmaten genoemd, deze maten worden altijd weergegeven met een 6 ervoor. 

Internationale maten
Internationale maten worden aangeduid met S, M, L, XL, etc. 

Voor meetinstructies en meer informatie over pasvormen en maten. Verwijzen we je graag door naar de maattabel, te vinden op de pagina van het desbetreffende artikel onder het maatselectievakje.