Wat straalt kleur nu uit?

Loop over straat en je ziet de meest uiteenlopende kledingstukken voorbij komen. Sommigen kiezen hun kleding om bewust iets uit te stralen naar hun omgeving, anderen trekken wat minder aandacht uit voor hun garderobe. Onbewust krijgt toch iedere persoon een andere uitstraling naar gelang de kleding die uitgekozen wordt en kleur speelt daar ook een rol bij.

Kleur kan iemand vertellen dat de drager een timide persoon is of juist heel uitgesproken, iemand die zijn plek op de achtergrond prefereert of juist de spotlight opzoekt. Om je meer inzicht te geven in welke kleur welke eigenschappen uitstraalt, is hier een overzicht:

Rood
Een opvallende kleur die dominantie uitstraalt. Draag rood en je zal zeker niet in de menigte op gaan. Tevens een goede kleur om een duidelijk statement te maken aangezien het een man een krachtige uitstraling geeft. Draag dus eens een rode V-hals sweater, een rood overhemd of gebruik het als accentkleur in een pak.

Blauw
Een kleur die vertrouwen uitstraalt en verantwoordelijkheid. Een prachtige kleur die in veel verschillende tonen verkrijgbaar is. Blauw geeft de drager een warme uitstraling en kan ook een serieuze en intellectuele indruk geven. Een absolute basiskleur die voor nagenoeg alle kledingstukken goed gedragen kan worden. Complete maatpakken staan goed in het blauw, maar ook polo's, t-shirts, spijkerbroeken en pantalons.

Groen
Een kalme kleur die een relaxte en barmhartige uitstraling geeft. Groen is ook de kleur van de natuur en daarom wordt de associatie met kalmte vaak gelegd. Tevens kan groen worden gezien als een kleur voor volhardende mannen die zowel accuraat als kritisch zijn. Groen kan wel een lastige kleur zijn om te dragen omdat het niet bij ieder huidtint past, maar de goede kleur kan je gezicht heel goed complimenteren.

Roze
Mannen die roze dragen krijgen een toegankelijke uitstraling. Een zacht karakter met kalme karakteristieken wordt vaak geassocieerd met deze kleur, waarbij de indruk wordt gewekt dat degene open staat voor nieuwe contacten. Ook roze komt in veel verschillende tonen, van oud roze tot heel fel fuchsia, en niet iedere man kan al deze kleuren goed hebben. Kijk dus van tevoren eerst welke toon roze het beste bij je past. Een roze overhemd kan goed bij een grijs pak en zo past een sweater in roze heel mooi bij een donker blauwe jeans bijvoorbeeld.

Wit
De kleur van deugdzaamheid en een onbesmet uiterlijk. Wit kan iemand dus een erg schone uitstraling geven, mits het witte kledingstuk ook nog écht wit is. Een prachtige zomerkleur die in verschillende stoffen een outfit af kan maken. Een witte linnen broek is een mooi zomers kledingstuk en een basis wit overhemd is een must-have voor iedere man. Een zomers high-end evenement? Kies eens een wit heren kostuum uit wat je zal onderscheiden van de rest!

Geel
Geel kan twee kanten hebben. Aan de ene kant straalt het alertheid uit omdat het visueel een erg stimulerende kleur is, waarbij optimisme ook komt kijken. Aan de andere kant straalt het ook angst uit. Toch is het een leuke kleur om accenten aan te brengen in je outfit, vooral op een mooie zomerse dag. Match eens een gele stropdas bij je alledaagse pak en zie het verschil.

Zwart
Als laatst komen we aan bij de meest gedragen kleur van allemaal: zwart. Een man die zwart draagt straalt elegantie uit, autoriteit en macht. Een kleur waar je eigenlijk nooit mee mis kan gaan, als je maar niet iedere dag helemaal in het zwart gehuld gaat.

Sta dus eens wat langer voor je kledingkast als je 's ochtends uit moet zoeken wat je die dag aandoet. Denk eens aan hoe je je die dag voelt en hoe je dat terug wil laten komen in je outfit. Speel met kleur en ervaar de mogelijkheden!