Laatste weekend stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen

Zó draag je schoenen zonder sokken


Bij zomerse temperaturen geldt één vuistregel: Draag zo min mogelijk lagen kleding.

Deze vuistregel wordt helaas nog vaak overgeslagen bij onze lopers. Vaak komt dat door een klein gebrek aan know how.
Schoenen zonder sokken betekent voor veel mannen 2 dingen op den duur: Zweetvoeten óf zweetschoenen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gebruik daarom onze tips om beide te voorkomen.

1. Zorg voor schone voeten
Deze tip is kraakhelder en misschien een schot voor open doel maar het is wel de belangrijkste tip. Schone schoenen beginnen bij schone voeten. Wanneer je met blote voeten de deur uit gaat is de kans groter dat je voeten met viezigheid in aanraking komen. Was ze daarom wat vaker, zodat ook de binnenkant van je schoenen schoon blijft. 

2. Gebruik een anti-transpirant.
Deodorant voor voeten? Niet helemaal. Maar een anti-transpirant spray zorgt er wel voor dat je voeten minder zweten. Dit werkt fijn voor je voeten maar zorgt er vooral ook voor dat er geen zweet in je schoenen komt. Anti-transpirant poeders of sprays kun je bij vrijwel elke drogist verkrijgen.

3. Laat je schoenen rusten
Variatie doet leven. Draag bij voorkeur geen twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen. Dit zorgt ervoor dat je schoenen kunnen luchten. Wanneer je je schoenen laat rusten, maak dan gebruik van een schoenspanner. Deze absorbeert eventuele nare luchtjes en houdt je schoenen in de juiste vorm.

4. Kies de juiste broek
De juist broek maakt jouw look tot een succes. Een chino of jeans met een slim fit pasvorm die je enkels toont wanneer je zit is hét voorbeeld van een ideale match. 

5. Draag géén halfsokken!
Half werk betekent vrijwel altijd slecht werk. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor jouw voorkomen. Halve sokken zijn vrijwel altijd zichtbaar en zorgen er net voor dat je het gevoel overbrengt dat je toch niet helemaal weet hoe het 'hoort'. De enige paar sokken die gedragen kunnen worden zijn 'onzichtbare sokken'. Deze zijn een stuk lager uitgesneden dan halve sokken en zijn vaak voorzien van anti-slip zolen zodat ze niet omhoog schuiven bij het lopen.

Wanneer je bovenstaande tips volgt, zal je er zeker van zijn dat je én stijlvol én fris voor de dag komt.

Wil jij op de hoogte blijven van meer fashion tips en ontwikkelingen? Like en volg ons dan op Facebook:

www.facebook.com/jachensen.nl