Het perfecte pak

Er zijn verschillende gelegenheden waarvoor een man een pak draagt en een bruiloft is er één van. Niet alleen als gast op een bruiloft is een pak gewenst, maar als bruidegom helemaal! Op de grote dag gaat vaak de aandacht uit naar de jurk van de bruid, maar wees als bruidegom ook zeker niet bang om in de spotlight te staan. Een mooi pak is hierin natuurlijk de eerste stap, maar goede pasvorm is minstens zo belangrijk. Je kan het mooiste pak uitkiezen maar als deze niet goed zit, kan dit afbreuk doen aan je uitstraling. Daarom geven wij graag een paar tips waar je op kunt letten als je een trouwpak gaat kopen om er zeker van te zijn dat je met een perfect pak naar huis gaat.

Lichaamsbouw

Korte mannen – Pakken met één knoop kunnen een groot verschil maken omdat deze een diepe V hals hebben. Dit zorgt er voor dat je langer lijkt omdat meer van je hals en gezicht zichtbaar is. Vermijd broeken met omslag; een broek zonder omslag heeft namelijk een verlengend effect. Een jasje met grote schoudervulling is ook niet de beste optie, drukke prints evenmin. Deze kunnen een verzwaarde indruk geven wat nadelig is voor een korte lengte.

Lange mannen – Een jasje met drie knopen is het beste omdat deze korte V halzen hebben. Om niet nóg langer te lijken is een broek met hoge taille een goede optie. Dit helpt om de proporties van je bovenlichaam met je benen beter in balans te brengen. Horizontale elementen zoals een riem en de omslag van een broek staan de lange man ook heel goed.

Dunne mannen – Een jasje met een dubbele rij knopen is voor deze bouw ideaal! Door de extra knopen lijkt je bovenlichaam extra breed. Tevens is er ook meer volume te creëren met een iets grote schoudervulling (maar niet té groot!).

Grote mannen – Één- en twee-knopige jasjes werken het beste omdat deze een verslankend effect hebben. Een jasje met een dubbele rij knopen is in dit geval niet geschikt omdat de extra knopen alleen meer aandacht trekken. Verder is voor de wat zwaardere man een gilet ook een mooie optie omdat dit de midden sectie vlakker maakt.

Jasje

Het jasje moet zeker niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als het jasje dicht is, moet je zonder moeite een platte hand tussen jouw borst en het jasje kunnen plaatsen, dan weet je zeker dat hij niet te strak zit. Een ander punt waar je op moet letten, is de lengte. Een te lang jasje kan je verhoudingen uit balans gooien en dat wil je natuurlijk niet. Als je je armen ontspannen langs je zij laat vallen, dan hoort je jasje tot je knokkels te komen. Nog iets: schoudervullingen! De vullingen mogen nooit (écht nooit) voorbij je eigen schouders komen, dan is het jasje namelijk te groot. Verder moeten je armen ook makkelijk door de mouwen passen. Als je je armen omhoog doet, mag je jasje ook niet te ver meegaan. Qua lengte kun je het begin van je duim aan houden als je armen in ontspannen toestand zijn als een goede lengte.

Broek

Wanneer je staat, hoor je je handen gemakkelijk in de zakken te kunnen laten glijden. Als dit moeilijk of niet gaat, dan is de broek te klein. Een te grote broek is ook niet de bedoeling, dus waak voor te veel ruimte! De onderkant van de broek hoort net op de schoenen te vallen, zonder dat deze compleet worden bedolven door de broekspijp. Een broek zonder omslag mag iets lager vallen dan een broek met.

Wees tijdens het passen altijd kritisch, het is tenstlotte jouw trouwpak waar het om gaat en je moet zonder twijfels de winkel uitgaan. Met deze tips kom je in ieder geval een stuk dichter bij het perfecte trouwpak. Mocht je toch ook wat persoonlijker advies willen, kom gerust langs bij één van de Jac Hensen vestigingen met trouwafdeling.