Het perfecte kostuum

Sommige mannen dragen alleen een kostuum tijdens formele of feestelijke gelegenheden. Anderen verschijnen iedere dag in pak op het werk. Voor al deze mannen geldt dat het belangrijk is om minstens één goed pak in de kast te hebben hangen! Lees verder voor een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een kostuum.

De lengte van het kostuum
De lengte van het kostuum is erg belangrijk. Wanneer het kostuum te lang is, oogt dit al snel rommelig. En dit is natuurlijk niet de bedoeling!

De juiste lengte voor de broek kun je bepalen door te kijken hoe de broek bij de schoenen uitkomt. Een kleine knik in de stof is precies goed, de broek mag namelijk niet te veel op de schoenen vallen. Aan de achterkant horen de broekspijpen net boven de hak te eindigen. Het colbert mag tot net over de billen vallen. Wanneer je het colbert vast kunt pakken, wanneer je je armen laat hangen, is de lengte van het colbert perfect.

Het is belangrijk om te weten dat sommige trends afwijken van deze regels om de juiste lengte te bepalen. Onze stijladviseurs kunnen je altijd meer vertellen over de verschillende trends op het gebied van kostuums!

Goed om over na te denken; de kleur
Draag je het kostuum niet iedere dag? Ga dan voor een tijdloze stijl. Op deze manier kom je altijd goed voor de dag. Bij het kiezen van de juiste kleur, adviseren wij om een neutrale kleur te kiezen. Voel jij je goed in een pak en draag je deze vaker? Dan kun je gerust kiezen voor een wat meer uitgesproken kleur.

De stof bepaalt de look
De gebruikte stof zegt alles over het kostuum. De goedkopere pakken zijn vaak gemaakt van polyester, houd er wel rekening mee dat pakken die gemaakt zijn van polyester sneller kunnen slijten. Kostuums van bijvoorbeeld wol, cashmere, linnen of een combinatie van deze stoffen slijten minder snel en zitten doorgaans ook fijner.

Ga voor een complete outfit
Bij een kostuum zijn een aantal items zeer belangrijk. Bijvoorbeeld het overhemd, de stropdas, de schoenen en sokken. Vaak sta je er niet bij stil, maar de juiste stropdas, schoenen en sokken zorgen voor een geslaagde look! Kies voor een stropdas die je kostuum complementeert, dit mag gerust een opvallende stropdas zijn. Daarnaast is de kleur van je schoenen belangrijk. Zwarte, donkerbruine en donkerblauwe schoenen passen vaak het beste bij een donker kostuum. Bij een lichter pak mogen de schoenen ook zeker lichter van kleur zijn. Combineer de kleur van je sokken met de kleur van je pak, het overhemd óf met de kleur van je schoenen. Zo creëer je een complete outfit voor jezelf!