Black Friday stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
Ontvang tot 50% korting op de Meepakkers

De chino broek: past bij elke gelegenheid

Sportief, kleurrijk en trendy zijn de voornaamste kenmerken van een chino broek. De chino broek past eigenlijk in elke gelegenheid, zakelijk maar ook casual. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn erg populair onder de jongeren. Het lijkt dan ook alsof de chino broek helemaal nieuw is. Maar dat is niet zo, want de chino broek wordt eigenlijk al meer dan honderd jaar gedragen.

De oorsprong

De chino broek werd eerst gedragen door de militairen, maar al snel nam de populariteit van de chino broek onder de jongeren toe. De chino broek had een sportieve maar toch een nette uitstraling. In de jaren vijftig was het gewoon om je gepast en netjes te kleden. De spijkerbroek kwam toen ook op de markt, maar was nog niet zo populair als de chino broek. De spijkerbroek had toen duidelijk een slechter imago. Jongeren die spijkerbroeken droegen, werden toen vaak aangekeken als "foute jongens" van de gemeenschap. Jongeren die maar deden wat ze wilde en zich niet graag aan de regels hielden. In deze tijd was het ook verboden om een spijkerbroek te dragen op scholen of universiteiten.

De spijkerbroek nam het stokje over

Toen de spijkerbroeken in de jaren zestig toch werden toegelaten op scholen en universiteiten, nam de populariteit van de chino broeken af. In plaats van de chino broeken, droegen de jongeren nu spijkerbroeken. De jaren zestig stond ook bekend om de sex, drugs en rock 'n roll. Het was ook een tijdperk waarin jongeren zich ruiger gingen kleden, zelfbewuster werden en onafhankelijkheid wilden uitstralen. Vele jongeren kwamen in deze periode ook in opstand tegen de politiek. De populariteit van de nette en sportieve chino duurde ongeveer dertig jaar, vanaf de jaren veertig tot de jaren zeventig.

De chino broek is terug, ook tijdens de kerstdagen

De chino broek is weer duidelijk zichtbaar, want het huidige kledingvoorschrift is veel soepeler in vergelijking met vroeger. Tegenwoordig zijn de chino broeken ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor de broek voor diverse gelegenheden gedragen kan worden. Vooral de mannen, die in de grote steden wonen, dragen een chino broek tijdens een avondje uit of op een feest, want het heeft een sportieve en trendy uitstraling. Maar de chino broek heeft opvallend genoeg ook een ander gezicht, want de broek wordt ook vaak toegevoegd aan een zakelijke outfit. De combinatie van een donkerblauwe chino, een net wit overhemd en een paar grijze suède schoenen, voldoet al aan een formeel kledingvoorschrift. Over het algemeen is een chino broek goed te combineren met een strak shirt of overhemd en een paar sportieve sneakers. Speciaal voor de feestdagen kun je je net iets anders kleden dan andere mensen. Een rode of groene chino broek combineert bijvoorbeeld al erg goed tijdens de kerstdagen. Bij Jac Hensen mannenmode hebben wij diverse merken heren chino's in het assortiment, zoals Nils, Lion, Jac Hensen en Mac. Deze broeken zijn uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren, ook in de kleur rood.